Tibetiešu hormonālā vingrošana

Mūsu veselība – mūsu rokās?

Tibetiešu hormonālā vingrošana

Šo vingrošanu praktizēja mūki vienā no tibetiešu klosteriem. Tā prasa, vien, 5 minūtes dienā. Tibetiešu hormonālā vingrošana ļauj uzturēt VISAUS endokrīnās sistēmas dziedzerus (kuri izstrādā hormonus) jaunus – 25 – 30 gadu līmenī.

Tā ir ļoti viegla vingrošana, neprasa īpašu piepūli un aprīkojumu – tieši tas, kas ļoti iepriecina mūsdienu aizņemtos cilvēkus. Darām to tieši gultā, tūlīt pēc pamošanās. Vēlams mosties līdz 6 rītā. Starp citu, tas ir labākais laiks rīta rituāliem, lai būtu harmoniska diena.

Vingrojums № 1. Saberzējam rokas. (a)

Guļot gultā ātri un intensīvi saberzējam rokas dažas sekundes, kamēr plaukstas kļūst karstas. Pie viena, nodiagnosticēsiet savu biolauku uz doto brīdi. Ja plaukstas sausas un 1 attelskarstas – ar enerģētiku viss kārtībā. Ja plaukstas siltas – biolauks pazemināts. Ja plaukstas nesilst un kļūst miklas – tas liecina par nopietniem traucējumiem organismā. Jebkurā gadījumā turpiniet šo vingrošanu, jo tā palīdzēs atbrīvoties no visiem traucējumiem un blokiem.

Vingrojums № 2. Palmings. (б)

Karstās plaukstas (ar delnas daļu, ne pirkstiem) liekam uz acs āboliem. Sākam uzspiest uz acīm sekojošā tempā: viena sekunde- viens spiediens. Tādā veidā izdariet 30 spiedienus 30 sekundēs.

Pēc tam atstājiet plaukstas uz acīm un paturiet vēl 30 sekundes, bet, ja jums slikta redze, tad turiet apmēram 2 minūtes. Šajā laikā notiek acs ābola un visu apkārtējo receptoru spēcīga apasiņošana un barības vielu piegāde. Pakāpeniski uzlabosies redze. Bez redzes, atjaunosies arī matu dabīgā krāsa.

2 attelsVingrojums № 3. Pārpumpējam ausis.

Rokas ar delnām uz ausīm, lai pirksti uz aizmuguri uz pakauša. Delnas piespiežam pie ausīm un 30 uzspiedieni 30 sekundēs, tādā pat tempā kā acīm. Kādu brīdi var sākt izpausties hronisko slimību simptomi, ja jums tādas ir, sevišķi, ja tās saistītas ar ausīm. Turpiniet vingrošanu, vienkārši dariet to maigāk, vieglākus uzspiedienus, ja ir sāpju sajūta. Pēc kāda laika pāriet ausu hroniskie iekaisumi. Uzlabojas dzirde. Praktiski sešu mēnešu laikā var pāriet visas hroniskās saslimšanas. Lai atbrīvotos no nopietnām slimībām, var paiet nedaudz ilgāks laiks – gads vai divi.

Vingrojums № 4. Sejas liftings.

Nākamais vingrojums: īkšķus liekam aiz ausīm, rokas savelkam kulaciņos un sākam sejas savilkšanu virzienā no zoda uz ausīm, spēcīgi uzspiežot uz sejas. Darām to tāpat 30 reizes. Pēc šī vingrinājuma varēsiet sajust kā asinis pieplūst sejai, un, pat nedaudz sasvīst. Nostiprinās sejas ovāls, uzlabojas limfas attece, mazinās tūska.

Vingrojums № 5. Pieres masāža.

Tālāk liekam labo plaukstu uz pieres, kreiso pa virsu un sākam rīvējošas kustības no 3 attelsdeniņiem līdz deniņiem. Drīkst neskarties ar rokām pie pieres – taisīt bezkontakta masāžu dažus centimetrus no sejas. Taču, ja gribat, lai izlīdzinās grumbas uz pieres, tad masējiet, pieskaroties ādai. Tāpat, 30 sekundēs veicam 30 kustības. Šis vingrinājums atveseļo visus deguna dobumus, kā arī aktivizē hipofīzi.

Vingrojums № 6. Avotiņa masāža.

Šis vingrinājums iedarbojas uz galvas virspusi- kroņa čakras rajonu. Mēs «lidinām» rokas 4 attelsvirs galvas. Zem kakla liekam rullīti, vai saritinām spilvenu rullītī tā, lai galvas virsa ir brīva. Rokas savijam gredzenā – labā plauksta apakšā, kreisā – pa virsu. Sākam kustības, dažus centimetrus virs galvas, no pieres uz pakausi. 30 reizes 30 sekunžu laikā. Pēc tam apstājamies galvas virspusē, un veicam tādas pat kustības no vienas auss uz otru – 30 X 30. Šis vingrinājums ļoti labs tiem, kam paaugstināts vai pazemināts asinsspiediens. Asinsspiediens stabilizēsies. Veicot šo vingrinājumus uzlabojas plecu locītavu elastība, kā arī stiprinās roku muskuļi. Pazūd sāpes plecos, un, ja jums agrāk sagādāja grūtības roku cilāšana, tad pēc kāda laika jūs to viegli varēsiet izdarīt.

5 attelsVingrojums № 7. Vairogdziedzera masāža.

Nākošais vingrojums: liekam labo roku uz vairogdziedzera, kreiso – virs labās. Ar kreiso roku sākam kustību no vairogdziedzera līdz nabai dažus centimetrus no ķermeņa. Bezkontakta masāža – 30 kustības. Nobeigumā liekam kreiso roku uz labās un tādā stāvoklī paliekam dažas sekundes.

Vingrojums № 8. Vēdera masāža.

Pēc tam lēnām velkam rokas līdz vēderam, nākamais vingrinājums: riņķveida kustības pa vēderu. Rokas saliktas kā iepriekš: labā apakšā, kreisā pa virsu. Riņķojam 30 apļus. Pāriet hroniski aizcietējumi, normalizējas zarnu darbība.

Vingrojums № 9. Vibrēšana.

Nākošo vingrinājumu vislabāk veikt guļus uz grīdas, ja gulta nav pietiekami stingra. Jāguļ 6 attelsuz taisnas muguras. Rokas un kājas paceļam uz augšu. Plaukstas un pēdas paralēli grīdai. Vispirms grozam roku plaukstas un kājas potītēs, pēc tam sākam vibrējošas kustības. Līdzīgi, kā vabolītes, kad nokrīt uz muguras. Tādējādi uzlabojas kapilārā asinsrite un limfas attece. Attīrās arī mazie enerģētiskie kanāli. Skaitam līdz 30 (ja var izturēt, drīkst ilgāk).

Vingrojums № 10. Pēdu rīvēšana.

Nākamais vingrinājums: apsēžamies un sākam pēdu masāžu. Var darīt vienlaicīgi, var katru atsevišķi – vispirms vienu, tad – otru pēdu. Ja pēdas ir sausas, ierīvējiet tās ar kādu eļļu, kaut vai olīveļļu. Ja uz nagiem vai ādas ir sēnīte, izmantojiet Tējas koka vai Eikalipta eļļu. Ja konstatējat uz pēdām sāpīgus punktus, tiem pievērsiet vairāk uzmanības – izmasējiet kārtīgi. Īpašu akcentu lieciet uz pēdas centru (zīmējumā). Noslēgumā norīvējiet pēdu virzienā no apakšas uz augšu. Rīvējam 30 sekundes un ilgāk.

Lūk, arī viss komplekss!

7 attels

P.S. Pašsajūta pēc šīs vingrošanas – vienkārši lieliska. No miega ne vēsts, enerģija kūsāt kūsā, pat iesvīst, kas liecina, ka asinis un limfa cirkulē. Tālāk – liela krūze silta koraļļu ūdens, rīta duša un ierastās ūdens procedūras, kārtīgas pilnvērtīgas brokastis un diena ir izdevusies!

 

Ieteicamais režīms: pie miera doties ne vēlāk kā 22: 00- 23:00, un mosties 6:00 (drīkst drusku ātrāk 🙂 )

Materiālu tulkoja un rediģēja nutricioloģe Ināra Kaļiņina

This entry was posted in Fiziskas aktivitates, Jaunumi and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.