Egļu jaunie dzinumi ar medu

Tautas medicīnā medus pazīstams kopš senseniem laikiem. Medum piemīt spēcīga baktericīda (baktērijas iznīcinoša) un bakteriostatiska (baktēriju augšanu apturoša) darbība. To lieto pret klepu, pret kakla un krūšu sāpēm, pret dažādām kuņģa, nieru, acu slimībām. Medus samazina sāpes, atjauno vielmaiņas un … Continue reading
Posted in Uzturs | Tagged , , , | Leave a comment

Asins grupas diēta

Asins grupas diēta Viena no svarīgākajām katra cilvēka individuālajām īpašībām ir asins grupa. Tieši tā nosaka katra organisma uzņēmību pret dažādām slimībām. Asins grupai ir nozīmīga loma organisma apgādes sistēmā un analizējot katras asins grupas sastāva īpatnības var noteikt kādas … Continue reading
Posted in Uzturs | Tagged , , | Leave a comment

Ķimizētie banāni

“Žurnālista eksperiments. Cik ķimizēts patiesībā ir banāns?” Raksts aizgūts no resursa: http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/195877/moka-klepus-lekmes-sap-ada-cik-kimizets-patiesiba-ir-banans 06.jūnijs 2015  Skaudro patiesību, kā mūsdienās audzē un sagatavo transportēšanai banānus, uz savas ādas izbaudījis žurnālists Lato Lapsa. Viņš trīs dienas nostrādājis banānu plantācijā Ekvadorā, un to atklāj … Continue reading
Posted in Uzturs | Tagged , , , , | Leave a comment

Ēdam pareizi! :)

Šo tabulu der izprintēt un piekārt redzamā vietā: cik ātri kuņģī sagremojas tie vai citi produkti. Tu jau esi sporta kluba klients, katru dienu vingro, neēd vakaros pēc 18:00, bet liekie kilogrami spītīgi negrib tevi pamest? Iespējams, viss saistīts ar … Continue reading
Posted in Uzturs | Tagged , , , , , , , , | Leave a comment

Spirulīnas receptes

SPIRULĪNAS KOKTEILIS Ideāla ēdienreize Sastāvs: Spirulīnas pulveris Spirulina Shake (vai maltas spirulīnas tabletes) sajaukts ar saldu jogurtu (Straupes ražojums vai pašgatavots mājas jogurts), augļiem (āboli, bumbieri vai jebkuri citi), riekstiem. Spirulīnas kokteilis NR.2 Veids, kā ar baudu iedabūt spirulīnu – … Continue reading
Posted in Uzturs | Tagged , , | Leave a comment

Spirulīnas pielietojums profilaktiskajā medicīnā

Visi klīniskie izmēģinājumi veikti izmantojot vispārklīniskās un laboratorijas instrumentālās metodes pacientu izmeklēšanai. Tika iegūti šādi rezultāti: KARDIOLOĢIJĀ Lietojot spirulīnu, uzlabojās miokarda darbība. Samazinājās holesterīna, lipoproteīdu un triglicerīdu līmenis. Tas ir saistīts ar polipiesātināto taukskābju normalizējošu iedarbību uz lipīdu apmaiņu. Jāatzīmē, … Continue reading
Posted in Jaunumi, Uzturs | Tagged | Leave a comment

Mazliet par raugu..

Daudzi mums lekcijās uzdod jautājumu, kapēc tad raugs ir kaitīgs, lūk, šoreiz sagatavojām Tev paplašinātu rakstu, kas paskaidro, kas un kā. Raksts aizgūts no citiem resursiem. “Visiem zināms, ka gan mūsu senčiem, gan arī mūsu pasaules daļā arī šobrīd maize … Continue reading
Posted in Uzturs | Tagged , , , , , , | Leave a comment

Sabalansēta uztura padomi

Zelta likumi: 1.Nevajag savienot saldumus ar ogļhidrātiem.           -pankūkas vai baltmaize ar ievārījumu           -biezputras ar cukuru           -rieksti šokolādē (izraisa gastrītu) Cukurs(ogļhidrāts tīrā veidā), savienojumā ar citiem ogļhidrātiem, izraisa stipru fermentāciju un rūgšanas procesus, iet bojā gremošanas baktērijas, sagremošana … Continue reading
Posted in Jaunumi, Uzturs | Tagged , , , | Leave a comment

Par uzturu un gremošanu

PAR UZTURU UN GREMOŠANU Atsvaidzināsim savas zināšanas par cilvēka gremošanas procesu. Mēs to nepētīsim, bet tikai pacentīsimies labāk izprast šo procesu. Un tā, barība nonāk mutē, kur notiek: tās sasmalcināšana ar zobu palīdzību (ja tie ir). Jo smalkāka barība, jo … Continue reading
Posted in Uzturs | Tagged , , | Leave a comment

Krāsainais uzturs

Šoreiz neliels materiāls par uzturā lietoto produktu krāsu nozīmi.   Follow
Posted in Jaunumi, Uzturs | Tagged , , , , | Leave a comment