Asins grupas diēta

Asins grupas diēta

Asins grupasViena no svarīgākajām katra cilvēka individuālajām īpašībām ir asins grupa. Tieši tā nosaka katra organisma uzņēmību pret dažādām slimībām. Asins grupai ir nozīmīga loma organisma apgādes sistēmā un analizējot katras asins grupas sastāva īpatnības var noteikt kādas tieši uzturvielas cilvēkam nepieciešamas.

Amerikāņu ārsts naturopāts Džeimss D’Adamo, 40 gadu ilgu pētījumu rezultātā, izstrādājis diētu balstītu uz asins grupu īpatnībām. Viņa mācība par fundamentālo saikni starp asins grupu, uztura normām un pareizu dzīves veidu, palīdzēs jums uz visiem laikiem iemantot lielisku pašsajūtu un garastāvokli.

Ir četras asins grupas- O(I), A(II), B(III), AB(IV). Savā starpā tās ir praktiski nesavienojamas, ar dažiem izņēmumiem. Katrs asins tips- tā ir sava aizsardzības sistēma pret infekcijām, vīrusiem, baktērijām, toksiskiem savienojumiem. Galvenie mūsu organisma sargi- antigēni- piestiprināti pie sarkanajām asins šūnām gluži kā antenas. Atklājot savā teritorijā, piemēram, vīrusu agresiju, mūsu antenas izstrādā antivielas, kuras traucas pie naidīgā antigēna un pielīp pie tā. Rezultātā, kaitīgais vīruss zaudē kustības spējas un kļūst lipīgs. Tālāk notiek agglutinācija: vīrusi salīp savā starpā un šie veidojumi tiek izvadīti no organisma.

Cilvēka aizsargmehānismi ir formējušies gadu tūkstošu garumā. Ir mainījusies dzīves vide, dzīves veids, uztura sistēma- kā atbilde uz to,- ir mainījusies visa imūnsistēma, asins sastāvs. Ir izveidojušās jaunas antigēnu mutācijas. Pēc visspēcīgākajām no tām arī tiek noteiktas asins grupas.

Ja sajauc divas dažādas asins grupas lāses uz stikla plāksnītes, atgrūšanas reakcija ir tik spēcīga, ka to var vērot pat ar neapbruņotu aci: vienas grupas šūnas savienosies ar svešajiem antigēniem.

Bet reti kurš zina, ka līdzīga reakcija notiek arī nonākot asinīs dažiem pārtikas produktiem: produktā esošie antigēni salipinās vienas asins grupas šūnas, bet lieliski reaģēs ar citas grupas asinīm. Tas notiek tādēļ, ka daudzi pārtikas produktu antigēni līdzīgi A un B asins grupas antigēniem- šīs vielas sauc par lektīniem. Šo vielu uzņemšanai vai atgrūšanai mūsu asinīs ir saistība ar ģenētisko informāciju, ko mēs saņemam ar asins grupu.

Par laimi ne visi lektīni, kuri nokļūst mūsu organismā ar uzturu, ir agresīvi, pie kam vairākums no tiem tiek izvadīts no organisma caur gremošanas- traktu

Tādēļ katram cilvēkam vajadzētu pieturēties pie individuālas diētas, atkarībā no savas asins grupas. Protams, jāņem arī vērā, ka tabulā attēlotie produkti ir domāti dabīgi un ekoloģiski audzētie. 😉

 B(III)

B III vJūsu organismam piemēroti vingrinājumi, kuri pēc savas intensitātes neprasa intensīvu skābekļa patēriņu. Ideālas ir mērenas slodzes grupās: tūristu pārgājieni, teniss,aerobika.

A(II)

A II vŠīs asinsgrupas īpašniekiem ir nosliece uz hipodinamiju (mazkustību). Nav vēlamas smagas, nogurdinošas fiziskās aktivitātes, pilnas atdeves un asas konkurences sporta veidi. Piemērota hatha-joga, ķīniešu plastiskā vingrošana, peldēšana, ātrsoļošana, muskuļu stiepšanas vingrinājumi.

O(I)

0 IŠīs asins grupas cilvēkos ģenētiski ielikts spēks, spriedze, enerģija, nosliece uz risku. Organismam vienkārši nepieciešamas intensīvas fiziskās slodzes, pretējā gadījumā viņi panīkst, pieņemas svarā. Aerobika, spēka vingrošana, braukšana ar velosipēdu- priekš viņiem. Ja ir problēmas ar lieko svaru, atteikšanās no balto miltu un kviešu graudu produktiem, kā arī kukurūzas un dažiem pākšaugiem- lēcām, pupām, ļaus efektīvi nomest svaru.

AB(IV)

AB IVCeturtās grupas asins īpašniekiem ieteicama vidējas slodzes muskuļu slodze: tūristu pārgājieni, peldēšana, riteņbraukšana. Asus pārdzīvojumus prasošie sporta veidi novājinās nervu sistēmu. Pievērsieties jogai.

asinsgrupu dieta

<I.K.>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in Uzturs and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.