Sabalansēta uztura padomi

Zelta likumi:

1.Nevajag savienot saldumus ar ogļhidrātiem.

          -pankūkas vai baltmaize ar ievārījumu

          -biezputras ar cukuru

          -rieksti šokolādē (izraisa gastrītu)

Cukurs(ogļhidrāts tīrā veidā), savienojumā ar citiem ogļhidrātiem, izraisa stipru fermentāciju un rūgšanas procesus, iet bojā gremošanas baktērijas, sagremošana nenotiek. Barība nepārstrādājas, rodas tauku nogulsnējumi, celulīts, liekais svars, zarnu akmeņi u. tt. Saldumi paši par sevi aptaukošanos neizraisa, tikai savienojumā ar miltiem, pienu, riekstiem.

2.Nesavienot vienā ēdienreizē dažādus olbaltumus.

Gaļu vai zivis ar piena produktiem, olām un pupām.

          -karbonāde ar sieru vai majonēzi

          -bifšteks ar olu

          -omlete ar gaļu vai desu

          -gaļas ēdiens ar pupiņam

          -nekad pie gaļas vai zivīm nepiedzert pienu un neēdiet piena- miltu mērci

Nelaba dūša, smaguma sajūta, žņaugšana pakrūtē, caureja it kā bez iemesla – norāda uz aizkuņģa dziedzera disfunkciju.

3.Olbaltumvielas ar ogļhidrātiem

-maize ar desu, gaļu vai šķiņķi

-gaļas vai zivju ēdiens ar kartupeļiem, makaroniem

-piena zupa ar makaroniem, klimpām

-pica ar gaļu un sieru –ļaunākais, kas var piemeklēt cilvēku vēderus.

Gaļai –skābe, kartupelim –sārms

Vai nu neitralizējas, vai skābes par maz gaļai, bet kartupelis sadeg un rodas etiķskābe- gastrīts un čūla.

4.Dažādas izcelsmes tauki- eļļa un tauki

Aizķepē gremošanas orgānus, asinsvadus. Ja maizi ar sviestu, tad arī salātus ar krējumu, nevis eļļu.

5.Neuzdzert ūdeni!

Atšķaida kuņģa sulu un ēdiens peld kuņģī kā beigtas zivis akvārijā. Pēc 15 min. šķidrums kuņģi atstāj ar visiem fermentiem un skābēm. Ēdiens kuņģī pūst, bet skābe 12 pirkstu zarnā izraisa čūlu.

Padomi

  1. Ja jums ir gremošanas traucējumi, aizmirstiet par četriem produktiem: šampanieti, sēnēm, šokolādi un majonēzi!
  1. Ja vēlaties nomest svaru, nekādā gadījumā neēdiet biezputru ar cukuru, maizi ar ievārījumu un neuzkodiet maizi, ja ēdat kartupeļus!
  1. No maizes nevar uzbaroties. Cilvēks uzbarojas no tā, ko liek uz maizes!
  1. Pie gaļas un zivīm lietojiet maksimāli daudz visa veida zaļumus un garšaugus, jo īpaši sīpolus, ķiplokus un ingveru. Lietojiet daudz garšvielu! Ēdiet sinepes un mārrutkus! Tas viss ļoti uzlabo gremošanas procesus, novērš aizcietējumus un vēdera uzpūšanos.
  1. Atturieties no gaļas buljona! Vai zināt, ka buljona sagremošanai zarnu trakts iztērē 30 reižu vairāk enerģijas nekā gaļas sagremošanai? Atsevišķa saruna ir par to, ka daudzviet lopi un putni tiek piebaroti ar antibiotikām, lai gaļa ilgi būtu svaiga, stingra un sulīga. Buljons ir šo kaitīgo vielu novārījums, kas traumē zarnu mikrofloru. (gaļu uzvārīt un noliet).
  1. Atcerieties, ka svaigi dārzeņi ir neitrāls produkts, tos var ēst ar visu, bet novārīti tie kļūst par ogļhidrātiem.
  1. Nekad neuzdzeriet āboliem, bumbieriem un vīnogām! Ēst šos augļus pie tējas ir liela kļūda, jo šķidrums tos vēderā uzraudzē, pārvēršot etiķī un spirtā!

Labi tie saldumi, kuri ir rūgteni! Piemēram, melnā šokolāde, jo tajā ir daudz dabiskā kakao. Indiešiem ir skaists teiciens:” Ja vēlie liet rūgtas asaras, ēd saldumus. Ja vēlies saldu dzīvi,- ēd rūgtu!”

Veselīgi un ieteicami!

-Dārzeņu zupas

-Vinegrets

-Grieķu salāti

-Gaļa ar kabačiem vai patisoniem

-Dārzeņu sautējums ar sēnēm vai ļoti treknu sieru

-Kartupeļi ar krējuma mērci

-Gaļas un zivju ēdieni ar visu veidu svaigiem dārzeņiem, garšaugiem, saldā krējuma mērci(bez miltiem)

-Burkānu- zirnīšu sautējums saldā krējuma mērcē

-Pīrādziņi ar kāpostiem vai sēnēm

-Sviestmaize ar avokado vai tomātu

-Pica ar dārzeņiem, sēnēm un krējumu (bez siera)

-Makaroni ar tomātiem, papriku, burkāniem, sēnēm, kabačiem

Labu apetīti! Ēdīsim pareizi un būsim slaidi, veseli un laimīgi!

This entry was posted in Jaunumi, Uzturs and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.