Uzmanību! Gripa!

Pēc interesentu lūguma, šoreiz galvenajos vilcienos par tēmu, ko izskatījām lekcijā.

Gripa0
Tie, kas bija, saņēma pilnu informāciju ar visām niansēm, zemtekstiem un vizuālu un zinātnisku pamatojumu vienkāršā, katram pieejamā veidā, kas aiziet līdz apziņai, ļaujot noņemt bailes par šo saslimšanu. Un galvenais- praktiskas zināšanas, kā pareizi rūpēties katrā saslimšanas stadijā, lai neielaistu infekciju dziļāk un izvairītos no komplikācijām.

Šeit varu dot tikai īsu ieskatu. Kam aktuāli, par katru soli variet saņemt konkrētus norādījumus KO un CIK lietot katrā stadijā. Pie PAREIZAS pieejas slimības gaitu iespējams amortizēt un saīsināt periodu, ko pierādījusi prakse.

Un tā: vispirms gādā, lai paliec vesels:
Esi cilvēks – nēsa masku! Katrā aptiekā nopērkamas par dažiem centiem. Un C vitamīnam ir nozīme tikai tad, ja izvēlēsieties dabīgas izcelsmes un trieciendevā. Kur tādu iegādāties, jautā, rakstot uz e-pastu.

Ja tomēr, jūti, ka esi saslimis, nekavējoties izvērtē situāciju un ātri sāc rīkoties.

http://www.terravita.lv/?p=2950

Katra minūte ir svarīga, ja gribi ātrāk tikt uz kājām un neiedzīvoties komplikācijās, no kurām ir daudz grūtāk un dārgāk atbrīvoties. Daudziem tas neizdodas un sākas hroniskas saslimšanas, kas bieži vien, ilgst gadiem, vai pat visu mūžu.

Ļoti svarīgi noteikt, kas tad noticis – tā ir saaukstēšanās vai GRIPA.

gripa2Tipiska Gripas gaita

Klīniskajā ainā tiek izdalīti divi galvenie sindromi: intoksikācija un katarālais (elpošanas ceļu bojājumi).

 1. Intoksikācija

Pirmajā plānā intoksikācijas simptomi: drebuļi un aukstuma sajūta, stipras galvas sāpes, pieres un deniņu rajonā, muskuļu, dažreiz- locītavu sāpes, sāpes, grozot acu ābolus, vai uzspiežot uz tiem, kairinājums uz gaismu (fotofobija), asarošana, krass nespēks un nogurums; šie simptomi pirmajā dienā var dominēt pār katarālajiem. Vājums, smagos gadījumos, var izpausties pat ar ģīboni un galvas reiboņiem.  

Pirmajās saslimšanas stundās t-ra var sasniegt maksimālos rādītājus  — 39-40°С.

Drudža pakāpe atspoguļo intoksikācijas pakāpi.

 Rīcība: NOŅEMT INTOKSIKĀCIJU !!!

 2. Katarālais sindroms

Bieži paliek otrajā plānā, dažreiz- maz izteikts vai neparādās pavisam. Sausums un kairinoša sajūta kaklā, aizlikts deguns – TŪSKA.
Tipiskāks simptoms – traheobronhīts. Kairinājums un sāpes aiz krūšu kaula, ko izraisa trahejas un bronhu gļotādu iekaisums, rejošs, aizsmacis lēkmjveida klepus, ar nelielu atkrēpošanu.

Tas var novest pie spiediena paaugstināšanās lielajā dobajā vēnā, un trauslu asinsvadu īpašniekiem var veicināt hemorāģiskā sindroma izpausmes (deguna asiņošanu, nelielus mutes- rīkles gļotādu asinsizplūdumus, dažreiz uz ādas). Neapturama klepus laikā, kurš pavada vemšanu, rodas ļoti spēcīgas sāpes vēdera taisno muskuļu augšdaļā un starpribu muskuļos līnijā, kur savienojas diafragma ar krūšu kurvi. Pēc tam klepus kļūst slapjš. Bieži pievienojas aizsmakums, spiediena sajūta krūtīs (liekas, ka sirdi žmiedz). Speciālisti uzskata, ka «skrāpējošās» sāpes aiz krūšu kaula jau ir slēpta gripas pazīme.

Katarālais sindroms ilgst apmēram 7 – 10 dienas, visilgāk saglabājas klepus.

 No 3-4-slimības dienas uz lūpām, deguna spārniem var parādīties herpes. Smagos gadījumos var tikt novērots ādas bālums ar zilgan-zaļu nokrāsu – hipoksijas (skābekļa deficīts audos) un hipoksēmijas (skābekļa deficīts asinīs) izpausme.

Rīcība: NOŅEMT SPAZMAS un VEICINĀT ELPOŠANAS CEĻU ATTĪRĪŠANOS !!!

 3. Bakteriālās komplikācijas

TIKAI bakteriālo komplikāciju attīstības gadījumā izrakstīt antibiotikas, pamatojoties uz jutīguma testu rezultātiem !!!

“Tulkoju”: antibiotikas drīkst nozīmēt tikai noņemot uztriepi no kakla un deguna, un pietestējot vispiemērotāko tieši jūsu gadījumam. Tikai tad tam ir jēga! 

Rīcība: Mēs IZMANTOJAM DABĪGOS ANTIBAKTERIĀLOS PRODUKTUS, kuri veido bloķē jebkuru patogēno mikroorganismu attīstību un nerada blaknes.

Lai saņemtu individuālu programmu un ieteikumus KĀ tikt galā ar gripu- rakstiet uz e-pastu.

Esiet veseli un smaidīgi, un sagaidam pavasari! 😉

<I.K.>

This entry was posted in Aizsardziba, Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.