Gudrības zoba izraušana

Šis rezultāts ir no manis pašas 2011. gada piedzīvojumiem.

“Pirms kāda laiciņa mana apakšžokļa beigās uzradās neparasti parastais baltums, kas liecināja, ka mans pēdējais gudrības zobs grib iekarot savu vietu zem saules. Kā nu gadījās, kā ne – tam nebija īpaši daudz vietas manā žoklī un viņš sāka nedaudz plēst manu smaganu. Pagājušajā pirmdienā gudriniece Karolīna izlēma nedaudz paspaidīt šo vietu un noskaidrot, cik nopietni tas viss ir. Un protams, tas viss neizpalika bez sekām – nākamajā rītā bija uzaudzis dubultvaigs (lasīt – uzpampis vaigs)… Cerēju jau, ka mazliet pastāvēs un pāries.. bet nekā – nākamā nakts bija briesmīga, negulēta un sāpīga.. Trešdienas rītā negribīgi nācās doties pie zobārsta. Uztaisot rentgenu, nācās secināt, ka būs no zoba jāšķiras..

Par nieka €50 (un tas vēl bij ar atlaidi!),  3 špricēm un 10 min. zobārsta krēslā – biju tikusi vaļā no galvenā vaininieka! Bet, kā zināms, vislielākās problēmas un cilvēkam nekomfortablākās sajūtas sākas tieši pēc šprices iziešanas un atveseļošanās periodā. Protams, daktere izrakstīja pretsāpju un antibiotiku receptīti, bet ņemot vērā, ka es esmu veselīga dzīvesveida piekritēja, tad pat šādā gadījumā cenšos visu darīt maksimāli dabīgi, nenodarot pāri organismam. Lai nu kā, te ir mana ātrā atveseļošanās programma (varbūt kādam noder):
* Ik pēc 3-4 stundām muti jāskalo ar sālsūdeni (1 tējkarote sāls uz glāzi ūdens) vairākas dienas. (var paralēli skalot arī ar kumelīšu uzlējumu (protams, ne karstu!)) – šis lieliski palīdz dzīšanas procesā.
* Tā kā sākumā ir ierobežota ēšana – jādzer daudz ūdens – es dzēru koraļļu kalciju un citreiz H-500 (kas starp citu palīdz arī temperatūras un sadzīšanas procesā)
* Skudru koka miza (dabīgā antibiotika) ik pēc 3-4 stundām ēšanas laikā pa 3 tabl.
* Lielā uzpampuma noņemšanai lieliski palīdz kompreses no vannas sāls ar mikrohidrīnu – uzpampums sāka noiet jau nākošās dienas vakarā.
Pēc šitā kursa kārtējo reizi pārliecinājos, cik labi strādā Koraļļu kluba produkcija- viegli, ātri un bez blaknēm!

Nu un protams, jāievēro visiem zināmās prasības:

< dzert un ēst drīkst pēc 2-3 stundām pēc zoba raušanas;
< 2-3 dienas pēc raušanas uzturā nedrīkst lietot neko aukstu, karstu un cietu;
< 2 nedēļas pēc zoba raušanas nedrīkst lietot gāzētus un rūgstošus dzērienus – alu, kvasu, vīnu, šampanieti utt.
< pēc zoba raušanas jāizvairās no caurvēja, gaisa kondicionieriem, pirts apmeklējumiem, galvas mazgāšanas.

Kopš raušanas brīža ir pagājusi nedēļa – šuves ir izņemtas, mutē jūtams neliels caurums, kurš aktīvi dzīst, pietūkuma un sāpju nav un ēst varu atkal normāli kā cilvēks.  

P.S. Un tām, kas pārdzīvo par savām riepiņām un kilogramiem zoba raušanu iesaku kā ātro notievēšanas metodi! 🙂 (Bet jārēķinās, ka vienu dienu būs jācieš nenormālas sāpes )

Lai vai kā – rūpējieties par saviem zobiem!” 😉

This entry was posted in Jaunumi, Rezultati and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.