Pareizs ūdens jeb 12 ūdens parametri
Pirmkārt, ūdenim ir jābūt drošam, – tātad BEZ – sēnēm, parazītiem, vienšūņiem, vīrusiem un baktērijām, kā arī BEZ smagajiem metālu sāļiem.
Pareizam ūdenim jābūt vidēji cietam, strukturētam un ar pozitīvu informatīvo atmiņu.
Ūdenim jābūt mineralizētam (1000 mg/dm3)- destilētu ūdeni dzert nedrīkst, tas skalo ārā mūsu pašu organisma minerālvielas, pie tam pēc pH noteikti ir skābs.
Virsmas spraigums: 43 din uz cm3
Ūdens temperatūrai jābūt organisma temperatūrā + 36/ + 370C, ziemā ūdeni jādzer siltāku.
pH līmenis ūdenī- neitrāls, viegli sārmains (no 7,00 uz augšu)
ORP- jeb oksidēšanās – reducēšanās potenciāls (Eiropas norma +20 līdz -200mV)