SPA aknām

Katram orgānam savs laiks, aknām – PAVASARIS. Tie, kas seko līdzi dabas ritmiem un pieskaņojas tiem, veicot attiecīgus profilaktiskos pasākumus savā organismā, saņem no tā pateicību  veselības veidā visa gada garumā. Esiet saudzīgi pret savu ķermeni, tā ir vieta, kur mīt jūsu Gars 🙂


Uzdāvini svētkus sev un savām AKNĀM!!!

Ja Jums lūgtu nosaukt svarīgākās cilvēka organisma daļas un orgānus, tad aknas, droši vien, pat prātā neienāks. Taču aknas veic vienu no vissvarīgākajām funkcijām – savāc indes un dzīvībai bīstamos savienojumus no asinsrites un izvada tos no organisma. No tā, ka aknas nemitīgi tiek pakļautas toksiskai slodzei, to produktivitāte ar laiku pazeminās, kā rezultātā Jūs sākat izjust hronisku nogurumu un darba spēju pazemināšanos. Lai atkal justos spirgts un spēka pilns, ne pavisam nav jādodās uz dārgu SPA kūrortu vai sanatoriju, tā vietā uzrīkojiet brīvdienas savām aknām.

Aknas – tas ir Jūsu organisma galvenais filtrs, kas caur sevi izlaiž visu vielu plūsmu, kuras nonāk organismā no apkārtējās vides. Tieši aknās, organismam vajadzīgie elementi atsvabinās no toksīniem un organismam bīstamiem savienojumiem tādiem kā pārtikas krāsvielas un konservanti, mikrobi, vīrusi, izplūdes gāzes, smagie metāli no piesārņotās apkārtējās vides…. Šo sarakstu varētu turpināt bezgalīgi!

Palīdzēt savām aknām funkcionēt ar pilnu jaudu nemaz nav sarežģīti un nemaz ne dārgāk kā katru dienu indēt ar nepiemērotu pārtiku un dzērieniem. Priekš tā ir nepieciešama, kā minimums, reizi gadā veikt speciālu atslodzes diētas kursu, apvienojot to ar vispārēju organisma attīrīšanas programmu un aknu šūnu apmaiņas procesus aktivizējošu līdzekļu uzņemšanu. Tāda profilakse būs veselīga visam organismam kopumā, kā arī labvēlīgi ietekmēs Jūsu ārējo izskatu un pašsajūtu. Lūk, tikai daži simptomi, no kuriem var atbrīvoties, regulāri veicot aknu attīrīšanas procedūras.

– Problēmas ar lieko svaru, grūtības to zaudēt, jo-jo efekts;
– Gremošanas traucējumi;
–  Pastāvīga noguruma un nomāktības sajūta;
–  Galvas sāpes;
–  Nepatīkama smaka no mutes un mēles aplikums;
–   Kolīts, vēdera uzpūšanās;
–  Palēnināts metabolisms;
– Imūnsistēmas pārslodze;
–  Karstuma viļņi – pēkšņas temperatūras svārstības;
– Paaugstināts holesterīna līmenis;
–   Žults pūšļa slimības;
– Taukainā hepatoze;
– Alerģija;
–  Paaugstināts asins spiediens;
–  Pinnes un citi ādas iekaisumi.

  • Lai kā nākas atslogotu aknas, būs vajadzīga vismaz nedēļa stingras diētas. Šādus mazos kursus katram būtu vēlams veikt reizi kvartālā, katrā gadalaikā dilstošā mēnesī.

Šajā periodā vajadzēs atteikties no šādiem produktiem:

Attīrītie ogļhidrāti

Izslēgt no sava uztura visus attīrītos graudaugu produktus un cukuru, izņemot dabīgos (piemēram tos, ko satur augļi un dārzeņi). Ogļhidrāti paaugstina cukura līmeni asinīs, kas, savukārt, pazemina aknu darbaspējas.

Pārstrādātie produkti

Aknu attīrīšanas laikā vajadzētu izvairīties lietot uzturā tehnoloģiskajai pārstrādei pakļautus pārtikas produktus (pasterizācija, sterilizācija utt.), un tādus, kas satur konservantus, stabilizatorus un krāsvielas. Un sekojiet, lai produkti nesaturētu piesātinātos taukus un eļļas – piemēram, margarīns. Visi šie ingredienti var traucēt attīrīšanās procesam, pārslogojot aknas vēl vairāk.

Citi produkti, no kuriem izvairīties

Aknu attīrīšanas diētas laikā atsakieties no jebkuriem jūras produktiem un zivju sugām, kurās ir augsta dzīvsudraba koncentrācija – piemēram, zobenzivs un tuncis. Turieties tālāk no visiem gaļas produktiem, tādiem kā desas, cīsiņi, sardeles, pastētes vai gatavās kotlešu masas, tādēļ, ka tie satur nitrītus un citus konservantus, kas apgrūtina aknu darbību. Un pilnībā izslēdziet jebkādu alkoholu!

Kurus produktus izvēlēties

Ko tad var ēst aknu attīrīšanas laikā? Atbilde ir vienkārša un veselajam saprātam saprotama – galvenie produkti šo pirmo nedēļu un turpmākajā attīrīšanās procesā, tie ir augļi un dārzeņi, kā arī pilngraudu produkti.

Katrā ēdienreizē vajadzētu iekļaut vismaz vienu svaigu augli vai dārzeni. Parūpējieties par to, lai uzturā būtu pietiekami šķiedrvielu, kas veicinās organisma attīrīšanos. Kas attiecas uz proteīniem, tad uzmanība jāpievērš riekstiem, pākšaugiem un zivīm, kuras satur maz dzīvsudraba. Liellopu gaļu un vistu ēst nav aizliegts, bet tikai vārītā vai sautētā veidā. Kas attiecas uz dzērieniem, tad jāzina, ka visa attīrīšanās procesa laikā jāatsakās no jebkādiem gāzētiem, saldinātiem, krāsotiem un konservētiem (paku sulas) dzērieniem, aizstājot tos ik dienas ar vismaz sešām glāzēm silta, attiecīgas kvalitātes ūdens (Core- All), zaļo tēju un svaigi spiestām sulām (1:1 ar ūdeni). Bez tam, organisma attīrīšanai labi noder ārstu ieteikts dzēriens, kuru varat pagatavot mājas apstākļos:

1 sarkanā biete vai 1/3 glāzes biešu sulas
1 notīrīts gurķis
1 citrons
1 ābols
2 ēdamkarotes olīveļļas

Izlaist visu caur sulu spiedi, pievienot olīveļļu, rūpīgi samaisīt (vēlams šeikerī) un izdzert tūlīt pēc pagatavošanas, jo skābekļa ietekmē tas ātri zaudē daļu savu vērtīgo īpašību. Tikai 1 glāze šī dzēriena dienā, desmitiem reižu paātrinās kaitīgo vielu izvadi no aknām un aizkuņģa dziedzera, un liks Jūsu ādai un matiem veselīgi mirdzēt.

  • Taču, lai veiktu ļoti piesārņotu aknu dziļu attīrīšanu, ar diētu vien nepietiks. Tā būs jāapvieno ar organisma dziļās attīrīšanas programmu un turpmāku aknu aizsargājošu un atjaunojošu produktu uzņemšanu. Pēc mediķu ieteikuma šis kurss ilgst no 1 līdz 3 mēnešiem, atkarībā no aknu stāvokļa. Trīs mēnešu laikā pat ļoti piesārņotu aknu šūnas pilnībā attīrās no toksīniem, šlakām, akmeņiem, baktērijām un vīrusiem.

Šajā programmā ietilpst augšminētā aknu atslodzes diēta nedēļas garumā, pēc tam – 2 nedēļu organisma un gremošanas sistēmas attīrīšanas kompleksā programma un 2 mēnešu garumā zarnu mikrofloras un aknu atjaunojošā programma ar speciāli piemeklētiem dabīgiem produktiem, kas noņems hroniskos iekaisumu procesus un veicinās dabīgos aknu šūnu pašattīrīšanās un pašatjaunošanās procesus.

 (Vajadzīgos produktus piemeklēsim katram individuāli!!!)

(Ja esat izlēmuši aprobežoties tikai ar diētu, tad aknu dziļākai attīrīšanai Jums būs jāiztur vismaz mēnesi gara diēta tikai ar augstāk minētajiem pārtikas produktiem, ūdeni CORE- ALL Augu Extraktu № 10 un zāļu tējām. )

Pēc tādas vispārējās organisma attīrīšanas programmas Jūs sajutīsities kā no jauna piedzimis, gluži kā pēc brīvdienām SPA kompleksā. Tikai atšķirība tāda, ka pēc ārīgām SPA procedūrām, efekts izgaist dažu dienu laikā, bet Jūsu aknas par šo iekšējo „spa” kūri teiks Jums paldies kā minimums, visu turpmāko gadu. Ierobežotais kaloriju daudzums aknu attīrīšanas diētas laikā, bez visa iepriekšminētā, palīdzēs Jums atbrīvoties no nevēlamajiem liekajiem kilogramiem un citām veselības problēmām. Vai tā nav lieliska dāvana sev un saviem mīļajiem uz gaidāmo Sieviešu dienu?

<I.K.>

This entry was posted in Attirisana and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.