SIRDSSTUNDA 28.09.2013. ;)

28.septembrī visā pasaulē tiek atzīmēta Sirds diena, kas dibināta ar mērķi informēt sabiedrību par sirds – asinsvadu saslimšanu attīstību risku un veicināt to profilaksi.
Sadarbībā ar Pasaules Veselības organizāciju /PVO/, Pasaules Sirds federācija organizē pasākumus vairāk nekā 100 valstīs, tostarp veselības pārbaudes, fiziskās aktivitātes brīvā dabā un fitnesa sesijas, diskusijas, šovus, zinātniskus forumus, izstādes, koncertus, festivālus un sporta spēles.

Saskaņā ar PVO datiem, sirds – asinsvadu slimības, ieskaitot infarktu un insultu, ir galvenais nāves cēlonis pasaulē – tās aiznes 17,5 miljonu cilvēku dzīvību gadā. Tikmēr eksperti atzīst, ka vismaz 80% priekšlaicīgas nāves gadījumu no infarktiem un insultiem ir iespējams novērst ievērojot samērā vienkāršus noteikumus.

Ieviešot šos vienkāršos paradumus un praktizējot tos savā ikdienas dzīvē jūs ne tikai būtiski samazināsiet infarkta un insulta attīstības risku, bet arī veicināsiet otrā tipa diabēta, hronisku respiratoro saslimšanu un pat vairāku veidu vēža profilaksi.

Ko var darīt, lai novērstu sirdslēkmes un insultu?
To jūs variet uzzināt

28.septembrī
pasākumā”SIRDSSTUNDA”

Sirdsstunda

This entry was posted in Jaunumi, Pasakumi and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to SIRDSSTUNDA 28.09.2013. ;)

  1. Laima says:

    Ļoti interesanta lekcija par tēmu, par kuru parasti neaizdomājies, tik skrienam vienos darbos un peļņas nolūkos, bet šis taču ir vissvarīgāk!!!
    Veselība taČu ir GALVENAIS!

  2. Raimis says:

    Izrādās paaugstināts holesterīna līmenis var būt arī salīdzinoši agrīnos gados.

  3. Liene says:

    Seminārā uzzināju kāda ir sirds, asinsvadu fizioloģija, kāpēc rodas problēmas ar sirdi un kā tos jautājumus risināt pašam pirms iedzīvošanās nopietnākās kaitēs. Patika, jo informācija tika pasniegta vienkāršā saprotamā veidā. Pēc šiem semināriem man ir pamainījusies attieksme pret savu veselību, tās nozīmi, lai varētu dzīvot kvalitatīvāk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.