Produkta apskats: Spirulīna

SPIRULĪNA – nenovērtētais zaļais zelts!

Pasauli glābj un liek tai griezties neprāši un romantiķi. Viens no tādiem bija arī slavenais zinātnieks Kristofers Hills (Christopher Hills), kura sapnis un dzīves mērķis bija atrisināt pasaules bada problēmu. Viņa redzējums bija – pasaule, kurā visi bērni ir paēduši, neviens neslimo no bada izraisītām slimībām, pasaule, kur katram cilvēkam ir iespēja dzīvot ilgāk un būt veselam. Un, jāsaka, ka dr. Hills šo ieceri arī realizēja savā ziņā.

Kopā ar japāņu ārstu un zinātnieku dr. Hiroši Nakamura, viņi no jauna atklāja spirulīnu un tās bioloģisko vērtību arī rietumu pasaulei ar publikāciju un lekciju palīdzību, un dr. Kristofers Hills kļuva slavens kā „spirulīnas tēvs”. Turpinot spirulīnas pētījumus profesors atklāja vēl ko ļoti svarīgu – spēcīgu antioksidantu kompleksu, kuru ieguva no spirulīnas un Dunaliella aļģēm un nosauca par fikotēnu (Phycotene). Fikotēns – tas ir unikālām uzturvērtībām bagāts beta- karotīna, 16 spēcīgu karotinoīdu un mikroelementu komplekss.

1996.gadā dr. Kristofera Hillsa radītā kompānija Light Force apvienojās ar Royal BodyCare kompāniju tīklu un fikotēns kļuva par šī koncerna ekskluzīvo produktu. Un šos spirulīnas produktus patērētāju tirgū piegādā visiem zināmā kompānija „Starptautiskais Koraļļu klubs” (Coral Club International). Viss pārējais ir tikai kopijas un pakaļdarinājumi, kas tāli no oriģināla.

KAS TAD IR ŠĪ SPIRULĪNA?

spirulina Spirulīna – tā ir mikroskopiska zilgan-zaļa aļģe, barības ķēdes pamatdaļa, un daba ir ļoti bagāta ar šo brīnumaino superuzturu. Tas ir uzturvielu zelta avots! Piemēram, tikai viena ēdamkarote RBC (Royal BodyCare) ražotās spirulīnas satur :

  • 35% no ASV ieteicamās (RDA) vitamīna B12 dienas devas, kas padara spirulīnu par ļoti svarīgu vitamīna B12 avotu. Vitamīns B12 nepieciešams šūnu vielmaiņas regulēšanai, sevišķi veģetāriešiem, kuriem iepriekš nebija pieejams stabils šī vitamīna augu avots.
  • 56% no vitamīna B2 un 48% no vitamīna B1. B grupas vitamīni nepieciešami nervus sistēmas stiprināšanai, ādas un redzes orgānu veselības nodrošināšanai, veicina matu augšanu, normālai aknu un citu orgānu un audu funkciju nodrošināšanai. Uztura gremošanas trakta muskuļu tonusu. B grupas vitamīni viegli šķīst ūdenī un ātri izvadās no organisma, tāpēc tie ir jāuzņem katru dienu. Spirulīna– tas ir veids, kā būt pārliecinātiem, ka ikdienā lietojot, uzņemsiet B grupas vitamīnus pietiekamā daudzumā.
  • 54% (RDA) A vitamīna visizplatītākās formas – dabīgā beta- karotīna. A vitamīns ir dzīvībai svarīgs antioksidants, kurš nodrošina organisma veselo šūnu aizsardzību pret brīvo radikāļu uzbrukumiem.
  • 65 – 71% augstvērtīgāko viegli asimilējamo pilnvērtīgo olbaltumvielu. Kvalitatīvās spirulīnas augu izcelsmes olbaltumvielas viegli asimilējas, līdz pat 85-95%, salīdzinot ar gaļu, no kuras varam uzņemt labi ja 20% olbaltumvielu. Spirulīna satur 18 no 22 aminoskābēm, kuras ir nepieciešamas mūsu organismam ik dienas, to starp – 9 neaizstājamās. Olbaltumvielas – cilvēka organisma svarīgākais celtniecības materiāls. Tas nepieciešams jaunu šūnu un audu veidošanai, ieskaitot muskuļus, asinis, ādu, nagus, matus, iekšējos orgānus. Olbaltumvielas ir daudzu sarežģītu savienojumu pamatelements, kā fermenti (kuri paātrina bioķīmiskās reakcijas), hormoni (kuri regulē un kontrolē daudzas organisma funkcijas), antivielas (kuras sargā no organismam svešo un toksisko vielu uzbrukumiem).
  • Būtisku glikoigēna daudzumu (reti sastopams augos) – enerģijas avots, kas glabājas aknās.
  • Par 30% vairāk dzelzs nekā gaļas porcijā. Dzelzs ir nepieciešams hemoglobīna – sarkano asinsķermenīšu (hemoglobīna) pigmenta, sintēzei un funkcionēšanai. Hemoglobīns nodrošina skābekļa transportu no plaušām uz visu orgānu audiem un ogļskābās gāzes transportu no audiem uz plaušām.
  • Vairāk hlorofilla nekā lucernā un kviešos. Hlorofills – viens no svarīgākajiem augu pigmentiem, ar kuru pārpilna spirulīna. Tas ir pazīstams kā biliproteīna pigments, un to vēl dēvē par „zaļajām asinīm”, jo tā molekulārā struktūra ir identiska mūsu asiņu sarkanā pigmenta struktūrai. Spirulīna ir lielisks produkts asins sastāva atjaunošanai un stabilizēšanai mazasinības novēršanai.
  • Būtisku E vitamīna, kalcija, dzelzs, nikotīnskābes, ramnozes, fermentu, fikocianīna un daudzu citu komponentu daudzumu.

SPIRULĪNU IZMANTO:

1. Profilaktiski bērnu, padzīvojušu cilvēku, grūtnieču un barojošo māmiņu, emocionālām un fiziskām slodzēm pakļautu personu uzturam. Veselības, tonusa uzturēšanai, noguruma sindroma noņemšanai un ātrākai atveseļošanai pēc slimībām un jebkāda veida medikamentozās ārstēšanās un ķīmijterapijas.

2. Specializētajā sportistu uzturā kā pilnvērtīgu olbaltumvielu un enerģijas avotu. Ir novērots, ka spirulīnas uzņemšana būtiski palielina izturību.

3. Ekoloģiski nelabvēlīgos apstākļos dzīvojošo un strādājošo cilvēku uzturā, jo tā izvada no organisma smago metālu sāļus, radionukleīdus, toksīnus un uzlabo organisma adaptācijas spējas nelabvēlīgos apstākļos.

4. Anēmijas (mazasinības) profilaksei un ārstēšanai, ar uztura deficītu, asins zudumiem un grūtniecību saistītos gadījumo Šajos gadījumos efektivitāti nodrošina tieši lielais bioloģiski asimilējamā dzelzs, B grupas un E vitamīnu, follijskābes, neaizstājamo aminoskābju kompleksa, hlorofilla daudzums.

5. Sirds – asinsvadu sistēmas slimību: aterosklerozes, hipertonijas, sirds išēmiskās slimības profilaksei un ārstēšana Spirulīna normalizē asinsvadu tonusu, izvada no zarnu trakta holesterīna pārdaudzumu; NTS (nepiesātinātās taukskābes) normalizē tauku apmaiņu, samazina sliktā holesterīna līmeni asinī; antioksidanti normalizē lipīdu oksidācijas procesus.

6. Kuņģa – zarnu trakta slimību: gastrīta, čūlas slimības, kolīta, pankreatīta, aknu cirozes, disbakteriozes profilaksei un ārstēšana Spirulīnā ir liela dabīgo antioksidantu – beta-karotīna, E vitamīna, cinka, selēna, polinepiesātināto taukskābju koncentrācija, kuriem piemīt membrānu stabilizējoša, pretiekaisumu, tūsku mazinoša, reģenerējoša iedarbība. Iedvesmo hlorofilla labvēlīgā iedarbojas uz čūlām gremošanas sistēmā.

7. Cukura diabēta slimnieku pilnvērtīga uztura nodrošināšanai kā pilnvērtīgu olbaltumvielu, vitamīnu, mikroelementu avots, kuri regulē vielmaiņu, atjauno šūnu membrānu receptoru jutību uz hormonu insulīnu. Tas viss palīdz samazināt insulīna vai cukuru saturošo preparātu devu un novērst cukura diabēta komplikācijas.

8. Ārstējot aptaukošanos, jo spirulīnas sastāvā esošās aminoskābes iedarbojas uz galvas smadzeņu hormonu metabolismu, samazinot bada sajūtu, pigments fikocianīns normalizē vielmaiņu, bet šķiedrvielas stimulē zarnu trakta darbību.

9. Imunitātes paaugstināšanai, onkosaslimšanu un leikopēnijas profilaksei, ko izraisa staru terapija. To nodrošina augstā beta- karotīna un sabalansētā bioloģiski aktīvo vielu kompozīcijas koncentrācija.

10. Papildus spirulīnas pielietojums šeit: http://www.terravita.lv/?p=3177

Te „iedvesmai” par to, kas vēl apdraud mūsu organismu ikdienā un kā to palīdz neitralizēt spirulīna.

 http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/119978/sokejosi-jaunakie-petijumi-vai-kosmetika-var- izraisit-vezi

Kādus SPIRULĪNAS produktus jūs variet iegādāties no kompānijas CORAL CLUB International: 
hlorella2

 Jāsaka, ka visi šie produkti lieliski garšo arī bērniem, pat sākot no zīdaiņu vecuma, kad pulveri pievieno barojot no pudelītes.

Par iegādi jautā mums personīgi!

Noformējot atlaižu karti – klientu cenas patīkami pārsteigs, un piegāde visās ES valstīs arī caur internetu.

 

This entry was posted in Jaunumi, Produkta apskats and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.