Kā ziemas laikā parūpēties par savu ādu?

ada Ziemas laikā āda atrodas nepārtraukta stresa stāvoklī. Mitrais un aukstais gaiss ārā asi kontrastē ar silto un sauso iekštelpu gaisu, pastiprinot ādas problēmas – tā kļūst sausāka un zaudē elastību, rodas arī nopietnākas problēmas – āda sāk pārragoties, niezēt un lobīties.

Kā aukstums ietekmē ādu?
Sausas un raupjas ādas veidošanos ietekmē dažādi apstākļi, piemēram, iedzimtība, alerģiskas reakcijas, ādas slimības ar pārragošanās traucējumiem – ihtioze un psoriāze jeb zvīņēde, turklāt ādas sausumam un jutībai ir tendence pastiprināties novecojot.

Viens no būtiskākajiem ādas veselību ietekmējošiem faktoriem ir apkārtējā vide. Vēsajos gada mēnešos ādai ir grūtāk reaģēt uz pastāvīgām lielām temperatūras svārstībām, piemēram, no iekštelpām izejot ārā un otrādi. Tāpēc aukstums īpaši iespaido sausu, kā arī plānu un jutīgu ādu, pastiprinot šiem ādas tipiem raksturīgās problēmas. Turklāt sausums var skart visdažādākās ķermeņa vietas – sejas ādu, elkoņus, galvas ādu u.c. Sausa āda ir viegli sakairināma, tāpēc pirms ādas problēmu risināšanas uzsākšanas būtiski ir izprast ādas neveselības cēloni, lai novērstu visus apgrūtinājuma faktorus. Tā jūs ietaupīsiet līdzekļus un laiku, nemaz nerunājot par nepatīkamo izjūtu radīto stresu.

“Lai āda saņemtu pietiekamu mitruma devu, dienas laikā noteikti būtu jāizdzer vismaz 1-1,5 litri bioloģiski aktīva ūdens.”

Veselība sākas no iekšpuses.

Nemaz nešaubieties – āda ir tikai spogulis tam, kas notiek ķermeņa iekšpusē. Un, ja ādai kaut kas trūkst, tad ziniet- tas trūkst visiem orgāniem, tāpēc rūpes par ādas veselību ir jāsāk ar iekšējās vides sakārtošanu. Algoritms zināms – vispirms attīrīšana, un tikai pēc tam ir jābaro un „jāpucē”, citādi jēgas nebūs.

Vitamīni sausas ādas kopšanai.
Pilnvērtīgai ādas aprūpei nepieciešams komplekss risinājums, jo vienlīdz svarīgi ir to “pabarot”, lietojot uzturvielām bagātu pārtiku. Lai āda saņemtu pietiekamu mitruma devu, dienas laikā noteikti būtu jāizdzer vismaz 2 litri šķidruma, no kuriem 1-1,5l koraļļu ūdens (ar minerālu kompozīciju Core- All), kurš pats par sevi ir vērtīgo mikro- un makroelementu avots, antioksidants un „transporta līdzeklis” citām uzturvielām, jo spēj tās ienest tieši šūnās. Tāpat ļoti vēlams uzturā lietot produktus, kas satur linolēnskābi un nepiesātinātās taukskābes, piemēram, naktssveces, linsēklu vai rapšu eļļu, kā arī jūras produktus. Ideāls produkts šajā ziņā ir “Aur-ora” nopērkamais Omega 3. (Ideāls, ne jau tāpēc, ka reklāma 🙂 , bet galvenokārt, savas augstās uzturvērtības ziņā – vērtība ekvivalenta  cenai, ko nevar teikt par pārējām omegām, ko mums piedāvā).

Ļoti būtiski ikdienas ēdienkartē iekļaut augļus un dārzeņus, jo tajos esošās šķiedrvielas ādu padarīs tvirtāku un svaigāku, kā arī baros ar vitamīniem un minerālvielām. Bet atcerieties, ka runa iet tikai un vienīgi par EKOLOĢISKI audzētiem augļiem un dārzeņiem. 🙂 Saprotams, ka tādus, pietiekamā daudzuma, dabūt ziemas periodā mūsu platuma grādos nav iespējams.

Tāpēc iesaku izvēlēties dabīgo vitamīnu kompleksus, kuru sastāvā ir C vitamīns (Orange, Sublima Dzērvene), kas veicina audu reģenerāciju. Sejas krāsas atsvaidzināšanai noderīgs būs A vitamīns, kas arī pasargā ādu no izžūšanas, kā arī padara to elastīgu un gludu, bet E vitamīns uzlabos asinsriti un pasargās ādu no brīvo radikāļu iedarbības. Ādu ļoti labvēlīgi ietekmē arī B grupas vitamīni, piemēram, B2 vitamīns kopā ar B6 vitamīnu regulē tauku un mitruma līmeni ādā. Daži no ieteicamajiem produktiem:  (Sublima Ķirbis, Sublima Topinambur, Aqualamin Tabs, Arma Pumpkin, Lamina Cocktail  )

“Apkopjot sausu ādu, ūdens nedrīkst būt karsts, jo tas ādu vēl vairāk sausina.” 

Kā kopt sausu ādu?
Sausa āda rada ne tikai diskomfortu, bet var kaitināt nieze, plaisas un ādas apsārtums. Izvēloties atbilstošus līdzekļus un kopšanas metodes, to visu var novērst savlaicīgi. Nekādā gadījumā nevajadzētu lietot sintētisko vannas sāli un kosmētiskos līdzekļus, kuru sastāvā ir parabēni, alkohols, un smaržvielas saturošas vielas, kas vēl vairāk kairina un sausina ādu, izraisa niezi un apsārtumu. Tas, gan, attiecas uz visiem – sievietēm, vīriešiem, bērniem. Izvēloties līdzekļus sausas ādas kopšanai, jāpievērš uzmanība tam, lai sejas un ķermeņa mazgāšanas līdzekļi nesaturētu ziepes.

Pats svarīgākais sausas ādas kopšanā ir pareiza ādas attīrīšana un mitrināšana. Sejas āda divas reizes dienā jāattīra ar pieniņu.  Sausas ādas gadījumā sejas mazgāšanai piemērots ir arī viegls kumelīšu tējas uzlējums.

Sejas krēma vietā iesaku Si’N’Bad eļļu vai Lamina oil – ideāli dabīgie mitrinātāji, veicina ādas reģenerāciju, tām piemīt augsta bioloģiskā aktivitāte, atveseļojošs un atjaunojošs efekts.

Ātri iesūcas ādā, neatstājot taukainus pleķus un spīdumu, neaizsprosto ādas poras kā citas eļļas.

Arī ķermeņa mazgāšanas līdzekļus jāizvēlas tos, kuri nesatur ziepes un ir droši (ne no naftas produktiem ražoti, kā „Drogu” produkcija) – nesausina ādu un rada nomierinošu pretiekaisuma efektu, mitrina ādu un pēc mazgāšanās nerada sajūtu, ka āda ir vienu izmēru par mazu. 🙂

Tiem, kam svarīga un aktuāla sava ādas veselība, un ir pieejama tāda ekstra kā vanna, noteikti iesaku Si’N’Bad terpentīna vannas. Izmēģiniet paši un pārliecinieties par efektu: attīra organisma iekšējos šķidrumus caur limfu pa visa ķermeņa virsmu, un pašu adu padara samtainu. Pēc vannas sajutīsiet kā tas ir, elpot caur ādu 🙂

Kā kopt rokas?
Un, protams, rokas! Nekad neaizmirstiet par rokām – tās ir sievietes vizītkarte. Un nešaubieties – vīrieša arī! Viss augšminētais attiecas arī uz roku ādu, sevišķi tas, kas attiecas uz aizsardzību. Ja ķermeni apģērbt neaizmirstam, tad cimdus gan cauru gadu nenēsājam, visu darīt, lielākoties, tomēr esam pieraduši ar plikām rokām. Tādēļ jārēķinās, ka roku kopšanai uzmanība ir jādivkāršo.
Nekā sarežģīta – roku adai patīk un ir piemērots tieši tas pats, kas sejai vai ķermenim – Lamina oil vai Si’N’Bad eļļa

Mūsu sievietes saka, ka iemīlējušas šos produktu no pirmās to lietošanas dienas. Es pievienojos! Bet taisnības labad jāsaka, ka vīrieši nav izņēmums. Pietika vienam pamēģināt, un „sarafānu radio” aiznesa ziņu līdz pārējiem kungiem, kuri labprāt iegādājas šos lieliskos līdzekļus savām sastrādātajām rokām. Un ļoti pareizi, jo mums taču patīk maigu un koptu roku pieskārieni… 🙂

<I.K.>

This entry was posted in Jaunumi, Skaistumkopsana and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.