Produkta apskats: MAGNIJS

Nu kā bez MAGNIJA !?!

Mikroelementu sarakstā, bez kuriem cilvēka organisms nu nekādi nevar iztikt, vienā no goda pjedestāla vietām aiz čempiona kalcija stāv MAGNIJS (Mg).

Magnijs ir neaizstājams elements normālu dzīves procesu nodrošināšanai.

Sievietēm jo īpaši ir jāraugās, lai pietiktu magnija, tas saistīts ar bioloģiskajiem procesiem, kas notiek sieviešu organismā.

Pirmām kārtām magnijs palīdz atjaunot kalcija un kālija līdzsvaru organismā, kas ir ļoti svarīgi jebkura vecuma sievietes organismam. Sievietes ikdienas kalcija norma ir 320 mg, un tikai ar magniju bagāts uzturs palīdz pareizi asimilēt tādu daudzumu svarīgākā mikroelementa. Magnijs palīdz jūsu sirdij strādāt pareizā ritmā, pasargās no aritmijas un sirdslēkmēm. Līdz minimumam samazinās iespēju saslimt ar žultsakmeņu slimību, osteoporozi un nierakmeņu veidošanos.

Uzturs, kas bagāts ar magniju, atbrīvos no galvas sāpēm un pat migrēnas, aptaukošanās, riska, hipertonijas. Diabēta slimniekiem magnijs ir vienkārši dzīvībai nepieciešams insulīna līmeņa uzturēšanai asinīs, sirds- asinsvadu slimniekiem magnijs stabilizē sirds darbību, novērš asins recēšanas traucējumus.

Jebkura vecuma sievietei ir svarīgi zināt, ka magnijs palīdzēs stiprināt kaulus, zobus un matus. Pietiekams magnija daudzums organismā būtiski amortizēs nepatīkamās menopauzes  un priekšlaicīgas novecošanās izpausmes, palīdzēs saglabāt muskuļu tonusu.

Magnija deficīta pazīmes organismā

Vispārējais stāvoklis:

* Hronisks nogurums, spēka un enerģijas zudums, smaguma sajūta ķermenī, sajūta no rītiem, ka neesi izgulējies, pat pēc ilgstoša miega.

Mati, nagi, zobi:

* Magnija deficīts var novest pie pastiprinātas matu izkrišanas, nagu trausluma, kariesa.

Nervu sistēma:

*  Uzbudinājums un trauksmes sajūta, dažādas bailes un fobijas, raudulīgums, nomāktības sajūta, depresija.

*  Miega traucējumi, nakts murgi, pamostoties nav sajūta, ka esi atpūties, pastiprināta svīšana naktī. Galvas sāpes un galvas reiboņi.

*  Koncentrēšanās spēju mazināšanās, uzmanības zudums, atmiņas pasliktināšanās, sevis izniekošana daudzās lietās un sīkumos, kuri netiek novesti līdz galam. Nervu raustīšanās (kā acs, piemēram) un nekontrolējami impulsi, ādas jutības traucējumi.

Muskuļu impulsu traucējumi:

*  Muskuļu krampji kāju ikru muskuļos, kā arī rokās, pēdās, pakauša rajonā, mugurā, dažādas muskuļu spazmas.

*  Sāpes sasprindzinot vai izstaipot muskuļus.

Sirds – asinsvadu sistēmas traucējumi:

*  Sāpes sirdī, paātrināts sirds ritms (tahikardija), dažāda veida aritmijas, ekstrasistolas (sirdsklauves).

*  Pazemināts vai paaugstināts arteriālais asinsspiediens.

*  Holesterīna līmeņa paaugstināšanās, aterosklerotisko procesu attīstības paātrināšanās.

*  Izmaiņas asins ainā.

*  Mazasinība, kas saistīta ar paātrinātu eritrocītu noārdīšanos.

*  Nosliece uz trombu veidošanos.

Citi traucējumi:

*  Sāpes vēderā, aizcietējumi vai caurejas, kuņģa un zarnu spazmas, barības vada, rīkles, bronhu spazmas.

*  Paaugstināta reakcija uz laika pārmaiņām (sāpes vai diskomforts ķermenī, zobu, smaganu, locītavu sāpes un jutīgums).

*  Pazemināta ķermeņa temperatūra, aukstas plaukstas un pēdas, ekstremitāšu jutības traucējumi.

*  Pirmsmenstruālais sindroms, sāpīgas menstruācijas sievietēm.

!!! Bez magnija organisms ir atvērts visa veida infekcijām!!!

Kā redzat, no magnija deficīta var ciest praktiski jebkura sistēma un izpausmes ir visdažādākās. Vai sarakstā atradāt kaut ko savu? Esmu pārliecināta, ka noteikti! 🙂

Parasti šos simptomus mēģina novērst visdažādākajos veidos – ar medikamentiem katrai vainai, masāžām, trenažieriem, tējiņām un pat meditācijām. Bet risinājums ir pavisam vienkāršs – apēdiet magniju. Un mainiet dzīves veidu un ēšanas paradumus, rūpējieties par to, lai netrūktu uzturā magnija.

Magnija deficītu organismā var radīt trīs galvenie iemesli:

–       vai nu to neuzņemam pietiekamā daudzumā ar pārtiku;

–       vai nu tas neasimilējas gremošanas sistēmas darbības traucējumu rezultātā;

–   vai arī ir kaut kas, kas to iznīcina – dažādi zāļu preparāti, alkohols, hormonālā kontracepcija, hipodinamija, kaitīgi dzīves un darba apstākļi, stress, urīndzenošie līdzekļi utt…

 Ar magniju bagāti pārtikas produkti ir sezama sēklas, klijas, rieksti, taču palielinātais fitīna daudzums šajos produktos padara magniju maz asimilējamu, tāpēc tikai zaļie dārzeņi var kalpot par drošu šī mikroelementa avotu. Pavisam maz magnija ir maizē, piena un gaļas produktos, tāpēc nav brīnums, ka visi dzīvojam magnija deficītā. Maz ir to, kas ekoloģiski audzētus zaļos dārzeņus ēd cauru gadu pietiekamā daudzumā. Diezgan maz ir to, kas zaļos dārzeņus ēd pietiekamā daudzumā pat vasaras sezonā, tāpēc teicu – esmu pārliecināta, ka katrs sarakstā atrada sev pazīstamas organisma reakcijas vieglākā vai smagākā izpausmē. Un katrs zina kādu, kurš mokās un cīnās ar šim magnija deficīta izpausmēm.

Labā ziņa ir tā, ka mums ir pieejams magnijs labākajās, organismam visvieglāk uzņemamās un visefektīvāk izmantojamās formās.

Viens no produktiem ir daMagi Caludziem tik labi zināmais un iepazītais Magi Cal (kods 45910), kurā Mg ir kopā ar veselu spektru citu mikroelementu un vitamīnu.

Sīkāk šeit:Maģiskais kalcijs

    Bet sevišķi gribu pievērst uzmanību tam, ka jau Coral Magnijslabu laiciņu mums ir arī atsevišķi magnija produkts ar nosaukumu Coral Magnesium (kods 91881), kuru atzinīgi paspējuši novērtēt jau daudzi, kas to ir izmēģinājuši.

 

CIK MAGNIJAMAGNIJS PARTIKAMAGNIJS PARTIKA2Ir aprēķināts, ka no pārtikas mūsu organismā asimilējas vidēji 30% magnija. Rēķiniet paši!

Ceru, jau sapratāt, ka grūti būs uzņemt tādu daudzumu magnija, kāds nepieciešams organismam, tikai ar pārtikas produktiem vien. Grūti sagremot un dārgi. Tāpēc izdariet pareizo izvēli un sajūtiet rezultātu.

Saudzējiet sevi! Un palīdziet saviem līdzcilvēkiem. Labie darbi atmaksājas… 🙂

<I.K.>

This entry was posted in Produkta apskats and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.