Alizbars un arfoterapija

Alizbar

Harptherapy

Kas ir arfoterapija?

Vibroakustiskā arfoterapija – tā ir cilvēka iekšējā stāvokļa harmonizācija ar brīvi vibrējošām arfas stīgu skaņām. Arfas skaņas aizrauj katru klausītāju viņa pasaulē, vienīgais noteikums – aizvērt acis un ļauties mūzikai.

Seansa laikā cilvēks parasti ieslīgst patīkama miera stāvoklī, kurā iespējamas dažādas brīnumainas lietas un pārvērtības: noņemot sev iekšējās spriedzes blokus, cilvēks pats sev var dot atļauju atveseļoties, un tas ir vissvarīgākais jebkura atveseļošanās procesa priekšnoteikums. Pie kam, arfoterapijai nav nekādu kontrindikāciju!

Kas ir Alizbars?

alizbarsAlizbars – mūziķis – multinstrumentālists, komponists, arfoterapiju praktizē kopš 2009.gada. Viņa seansi – unikālu autordarbu un cilvēku ēras pirmsākumos radušos tradīciju sakausējums. Ķeltu arfas harmonizējošā iedarbība pastiprinās pateicoties mākslinieka – terapeita smalkajai psiholoģiskajai intuīcijai un personīgā kontakta nodibināšanai ar katru klausītāju.

 Kā noris seanss?

Individuālās arfoterapijas seansa laikā visnozīmīgākais ir cilvēka tiešais kontakts ar instrumentu: mugurkauls un galva cieši pieguļ arfas kolonnai. Tiek nospēlēta skaņu rinda, un pēc intuitīvi izvēlētam notīm tiek noteikta katra cilvēka tonalitāte un mūziķis pieskaņojas cilvēka iekšējai mūzikai. Arfoterapijas procesa laikā cilvēkam rodas iespēja sadzirdēt pašam sevi, kas līdzinās spoguļefektam, tikai muzikālā izpausmē.

Arfoterapijas seansu var salīdzināt ar savdabīgu muzikālo vibromasāžu. Arfas mūzikas vibrācijas plūsma brīvi cirkulē cilvēka organismā, aiznesot uzkrāto negatīvu, nogurumu un stresu līdzīgi, kā atslāņojas un aizskalojas putekļi un netīrumi no ķermeņa cilvēkam, kurš stāv zem plūstoša ūdens straumes. Un tas nav nejauši, ka arfa, kā mūzikas instruments, iemieso ūdens stihiju.

Arfoterapija grūtniecēm.

Grūtnieces – visvairāk emocionāli atvērtu un smalki jūtošu cilvēku kategorija. Arfas skaņas dāvās jums Dvēseles mieru un harmoniju, kas noteikti tiks nodots arī topošajam mazulītim. Pie kam, mazulis mātes miesās, arī pats dzird skaņas, atrodoties šķidrumā, kas spēj vadīt skaņu svārstības daudz lielākā mērā kā gaiss.

Arfoterapijas efekts.

Arfoterapijas efekts saglabājas ilgstoši. Jūs maināties, un pasaule ap Jums mainās Jums līdzi. Aculiecinieki apgalvo, ka tā ir dziļāka un sasniedzamāka, nekā mantras un meditācijas, un bieži vien efektīvāka, nekā psihologa apmeklējums.

Harmonizācija ar arfas mūziku.

Arfas skaņas atgriež mūs dabīgās atvērtības, dvēseles miera un harmonijas – „iekšējā bērna” stāvoklī, bet mūsu organisma šūniņas, kā bērnu rotaļlietā „Kaleidoskops”, sakārtojas regulārā, pareizā un brīnišķīgā rakstā.

Arfas mūzikas dziedinošā iedarbība aprakstīta vēl Bībelē. „Kolīdz Dāvids paņēma rokās savu arfu, Sauls atspirga un viņam palika labāk, un ļaunais gars atkāpās no viņa.” (1. Sam. 16:23.)

Arfoterapijas pirmsākumi slēpjas civilizācijas dziļā senatnē, bet šīs metodes muzikālās terapijas labumus mēs varam izbaudīt uz sevis arī tagad.

Esiet aicināti iegremdēties harmonizējošas mūzikas telpā!

Vairāk par Alizbaru un arfoterapiju:

www. alizbar-harp.com

 

This entry was posted in Pasizaugsmei and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Alizbars un arfoterapija

  1. Laimdota says:

    Nu jau kāds laiciņš pagājis kopš izbaudīju Arfoterapiju, bet iespaidi un dziļākās sajūtas joprojām saglabājušās. Vispirms jau uzzināju daudz jauna par visuma stihiju saistību ar mūzikas instrumentiem. Nekad nebiju par to domājusi, patiesībā nebija ienācis prātā, ka šīs lietas varētu būt kaut kādā veidā saistītas. Meistars izmantoja man patīkamu skaņu vibrācijas, iepriekš tās skaņojot ar mani, tādēļ sajūtas bija neiedomājami patīkamas. Sākumā radās nedaudz nepatīkamas sajūtas vienā gūžas locītavā un vēderā, bet ātri pārgāja. Tālāk viss bija tikai patīkami un ļāva sajust visas sīkākās ķermeņa šūniņas. Nekad agrāk nebiju sajutusi sevi tik pilnīgi – patiešām no matu galiņiem līdz kāju pēdām, sajutu pat ausis! Likās, ka seanss bija pārāk īss, lai gan pēc laika tā nebija. Pēc seansa jutos kā laivā, kas šūpojas viļņos, pilna enerģijas un brīnišķīgu sajūtu. Paldies par dziedinošajām skaņu vibrācijām! Labprāt izbaudīšu to atkal!

  2. Karolīna says:

    Man bija tā lieliskā iespēja izbaudīt terapiju 2 reizes. Pirmajā reizē bija interesanti uzzināt informāciju par mūzikas instrumentiem un to saistību ar stihijām, sevišķi interesanti likās tas, ka arfa ir tieši ūdens stihijas instruments, un tā kā mēs sastāvam vismaz 70% no ūdens, kas nemitīgi cirkulē pa mūsu organismu, tad šī terapija iedarbojas pilnīgi uz visu mūsu organismu, orgānu sistēmām un šūniņām!
    Pirmajā reizē 100% nespēju atslēgties – pārāk analītisks un domājošs man prāts, bet pat neskatoties uz to, jutu spēku pieplūdumu un enerģiju vēl vairākas nedēļas. Arī ikdienas darbi veicās kaut kā savādāk, labāk, patīkamāk, veiksmīgāk un strukturētāk. Ikdienā sāku justies priecīgāka! 🙂 Terapija gan prasījās ilgāk, domāju, ka varētu vairākas stundas tā gulēt un izjust arfas vibrāciju cauri savam ķermenim!

    Otrajā reizē gan izdevās terapiju izbaudīt pilnībā, interesanti bija tas, ka arī otro reizi man organismam rezonēja tieši tā pati nots, kas iepriekš, tikai melodijas Alizbars spēlēja jau citas. 🙂 Tā kā šobrīd esmu arī bērna gaidībās, man liela slodze ir uz muguras apakšdaļu un ikdienā ik pa laikam jutu sāpes un muskuļu saspringumu tajā rajonā. Pēc terapijas, aptuveni pēc 2-3 h pamanīju, ka sāpes ir pazudušas, bet mans analītiskais prāts norakstīja to uz sakritību. Tomēr nākamajā dienā pamanīju, ka sāpes nav atgriezušās un brīvi varu kustēties, nejūtot diskomfortu muguras lejasdaļā. Šis efekts saglabājies vēl vairākas nedēļas. Tikai šodien atsāku just slodzīti uz muguru.
    Jutu, ka arī mazais vēderā terapijas laikā jūtās labi un komfortabli, šķiet arī viņam patika to izbaudīt, varbūt būs muzikants! 🙂
    Katrā ziņā terapiju viennozīmīgi iesaku izbaudīt katram! Tas ir tā vērts! Klausoties melodiju un jūtot tās vibrāciju cauri savam ķermenim, Tu ieej tādā kā citā sapņu un pasaku pasaulē, iegūsti miera un pacilātības sajūtu, kas atgādina satikšanos ar savu pirmsākumu un sevi pašu! 🙂 Sirsnīgi pateicos Alizbaram un tam, ko viņš dara ar savu terapiju! Noteikti apmeklēšu vēl! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.