ASINSVADI – Dzīvības upes “caurules”

«Bez veselības laime nav iedomājama» šo frāzi var turpināt –
«Un veselība nav iedomājama bez tīriem asinsvadiem»


Uz vakarpusi tūkst kājas? Piepampst pēdas, piedzīti ikri, bet uz potītēm paliek pēdas no zeļēm? Tās ir tā saucamās vadu (asins un limfvadu) tūskas, kad piesārņotie un novājinātie limfvadi laiž šķidrumu caur savām sieniņām apkārtējos audos. Plecu pie pleca ar tūskām iet kāju muskuļu sāpes un krampji – nepietiekamas asins apgādes sekas.
Visi zin, ka augsts asinsspiediens, insults un infarkts ir ar holesterīnu „piesārņotu” asinsvadu sekas. Sirds- asinsvadu slimības. Taču reti kurš nojauš, ka tā ir tikai aisberga virsotnīte. „Piesārņoti” asins un limfvadi ir 9 no 10 hronisku slimību, kas piesaitītas it kā neizārstējamām, vaininieki.
Sāp galva, lēkā asinsspiediens.

Nīd, sāp un krakšķ locītavas, negrozās kakls un nelokās mugura.
Uz vakaru pietūkst kājas, bet no rītiem seja.
Ausīs zvanu skaņas vai šalkoņa.
Tirpst pirksti vai salst ekstremitātes.
Pavājinās redze.
Pasliktinās atmiņa.
Nekam nepietiek spēka… Daudzi teiks – „vecums nenāk viens…” Taču tā tas nav vis. Kāpēc tad?

Slikts kāju asins un limfvadu stāvoklis – varikoze, pastāvīgās tūskas un mūžīgais smagums kājās, salīgums, vai tieši otrādi – neciešamā dedzināšana pēdās.
Plaisas papēžos.
Slikta asinsrite – nav aizsardzības pret baktērijām un mikrobiem, no tā arī sēnītes.
Sabiezē un ieaug nagi.
Aizsērē aknas apgādājošie asinsvadi – hepatoze.
Rūgtums mutē.
Apēd kaut ko treknāku – saņem rūgtas atraugas.
Paliek vāji un aizsērē locītavu asinsvadi – izžūst skrimšļi.
Krakšķ un sāp locītavas, moka osteohondroze, izlien trūces.
Zaudē tonusu resnās zarnas asinsvadi – lillā bumbuļiem izplūst hemoroīdi.
Acu asinsvadi – pasliktinās redze, raibs gar acīm un „danco mušiņas”. Attīstās katarakta. Acu apsārtums, ko bieži norakstām uz nogurumu, patiesībā, ir mikro- asinsizplūdumiņi – vissīkāko acu kapilāriņu plīsumi.
Apgrūtinās smadzeņu asinsapgāde – saņemiet reiboņus, trokšņus ausīs, un atmiņas pasliktināšanos, aizmāršību. Ir tā gadījies, ejat uz virtuvi, bet, kā atnācāt, aizmirsās priekš kam turp gājāt. Vai labi zināms vārds grozās uz mēles gala, bet atcereties to nevariet. Tās visas ir smadzeņu asinsapgādes traucējumu pazīmes.
Un, protams, sliktu asinsvadu karaliene, viņas augstība Hipertonija. Bet hipertonija, tā ir insulta māte un infarkta māsa. Kam jums tāda radiniece!

Asinsvadi – tā ir mūsu barošanas sistēma, pa asinsvadiem plūst pati dzīve. Piever svarīgu trases posmu un dzīve apstāsies.
«Aizsērējuši» asinsvadi – visu orgānu badanāve.
Liekais svars, mirklīti uzmanības…., cieši saistīts ar asinsvadiem. Ar holesterīnu aizķezētie asinsvadi sēdina orgānus uz bada diētas, asinsvadi nevar piegādāt tiem uzturvielas pietriekamā daudzumā. Tāpēc smadzenes sūta signālus – vajag ēst. Un cilvēks ēd. Bet orgāni vienalga nesaņem vajadzīgo, un tam pie vainas netīrie asinsvadi. Smadzenes atkal dod komandu – vajag ēst. Un tā pa apli.
No šejienes pastāvīgā vēlēšanās kaut ko uzkost, tieksme uz saldu un treknu – organisms pieprasa kalorijas.
Kad ģimenes ārsts vai kāds speciālists saka savam pacientam: «Jums ir hipertonija tāpēc, ka liekais svars.» Viņi jauc iemeslu ar sekām. Nevis hipertonija tāpēc, ka liekais svars, bet svars tāpēc, ka hipertonija.

«Bez veselības laime nav iedomājama» šo frāzi var turpināt –
«Un veselība nav iedomājama bez tīriem asinsvadiem»

Tādēļ nebeigšu atkārtot: gribiet dzīvot pilnvērtīgu dzīvi – iztīriet un atjaunojiet asins un limfvadus. Tīri vadi, tā ir atslēga, lai atbrīvotos no 90% hronisku saslimšanu, daudzas no kurām skaitās „neārstējamas”.
Ar ko vēl piesārņojas asinsvadi, ja neskaita holesterīnu?

– Visi zin, ka holesterīns – tas ir ļaunums. Tieši tas piesārņo mūsu asinsvadus, samazina vadu caurlaidību un traucējot asinsriti. Taču pie vainas ir ne tikai holesterīns?

6,1 kg – kopējā masa, kas var būt uzkrāta asins un limfvados  ap 50 gadu vecumu.

Holesterīns
–Jā, jums taisnība. Holesterīna plātnītes, vai kā tās vēl dēvē «aterosklerotiskās plātnītes» aizņem apmēram 65-70% no vadu piesārņojuma.
Ap 50 gadiem cilvēka asins un limfvados uzkrajas apmēram līdz 5 kg holesterīna plātnīšu. Holesterīna nogulsnes 4 – 5 reizes samazina vadu caurlaidību.
Iedomājieties: ja normāls asinsvada diametrs ir jūsu pirksta dimetrā, tad 5kg holesterīna plātnīšu samazina to līdz 4 sērkociņu diametram.
Pašas par sevi holesterīna plātnītes nav dzīvībai bīstamas. Jā, dzīves kvalitāte pazeminās, paaugstinās asinsspiediens, galvas un locītavu sāpes, vājums un apātija. Daudz bīstamāka ir trombu masa, kas arī uzkrājas asinsvados.


Trombu masa
Trombu uzkrājumi ir daudz mazāki „tikai” apmēram 800 g – 1 kg. Taču to bīstamība ir nestabilitātē. Jebkurā mirklī trombs (asins receklītis) var atrauties un doties ceļojumā pa jūsu asinsvadiem upura meklējumos.
Ja trombs ir pietiekami liels, tas pilnībā var aizsprostot upuri – asinsvadu. Var veidoties išēmija – pilnīga orgāna asinsapgādes pārtraukšana.
Išēmiskais insults – smadzeņu asinsvada aizsprostošanās. Infarkts – sirds artērijas aizsprostošanās. Aknu išēmija, plaušu kolapss, nieru mazspēja. Hemoroīdi nav nekas cits kā taisnās zarnas asinsvadu išēmija. Pat kāju mazo asinsvadu aizsprostojums ar laiku var novest pie nekrozes – gangrēnas.
Kalcija kaļķis
Кalcija kaļķis asinsvados – tās ir ķīmisko medikamentu un pārtikas piedevu atliekas. To uzkrājums ap 50 gadiem ir apmēram 300-400 g. Visvairāk kaļķa uzkrajas galvas smadzeņu asinsvados.
Kalcija kaļķu bīstamība saistīta ar to, ka tiem ir asa kristāliska struktūra. Asinsvadam strauji spazmējoties laika apstākļu, stresa vai fiziskas slodzes rezultātā, kaļķu asais kristals var pārdurt asinsvada sieniņu. Bet galvas smadzeņu asinsvada pārrāvums – tas ir gemorāģiskais insults.

4 izteiktas sliktu asinsvadu pazīmes. Un vēl 7 – apslēptas.
– Kādi simptomi liecina par to, ka mūsu asinsvadi piesārņoti? Kā saprast, ka organisms kliedz mums «Ātrāk iztīri savus asinsvadus!»?

– Atklāti runājot, ja jums ir vairāk kā 45 gadi, un jūs nekad neesiet lietojuši nutriceptiķus asinsvadu attīrīšanai, garantēti, ka asinsvadi jums nebūs labā stāvoklī.
45 gadi – tā robeža, pēc kuras obligāti nepieciešams tīrīt asins un limfvadus.

Asinsvadu aizšlakošanās ar holesterīnu, trombiem un kalcinācija, tas, pēc būtības, ir dabīgs  novecošanās process. Protams, modernā partika, medikamenti, smēķēšana un alkohols 5 – 8 reizes paātrina ”piesārņojuma” procesu. Taču visi mēs esam cilvēki un no tā nekur neliksies, tādā pasaulē dzīvojam.


Galvenā netīru asinsvadu pazīme


Ja jums ir diagnoze Hipertonija – tālāk variet pat nelasīt. Hipertonija – tā ir sliktu asinsvadu karaliene.
Ciešat no asinsspiediena lēcieniem? Jeb tas regulāri ir paaugstināts un nākas „sēdēt” uz zalēm? Tātad, asinsvadiem ir labi ja 30% caurlaidība. Pārējais ir cieši aizlipināts ar holesterīna platnītēm, asins recekļiem – trombiem un pārklāts ar kaļķi.
Tādēļ mazākais stress, meterioloģiskās izmaiņas, magnētiskās vētras momentā atsaucas uz pašsajūtu. Uzlec asinsspiediens, galvā sāk sist āmuri, lauž locītavas.

Sliktu asinsvadu izraisītu slimību četrinieks:

1. Hipertonija
Nestabils vai regulāri paaugstināts arteriālais asinsspiediens, kuru nākas „sist nost” ar medikamentiem. Galvenais un svarīgākais rādītājs. Ir jau diagnoze „hipertonija’”? Tātad, asinsvadi burtiski kliedz „Iztīri mūs!”
2. Varikoze
Neglītas izspiedušās uz āru vēnas uz kājām, smagums un sāpes, tūskas. Holesterīna piesārņojums un trombi aizdambē venozos vārstuļus. Pakāpeniski parādās asinsvadu „zvaigznītes”, kuras pēc tam pārvēršas par asinsvadu „sietiņu”. Bet sietiņš jau attīstās par pilnvērtīgu varikozi.
3. Hemoroīdi
Kad aizsērē taisnās zarnas asinsvadi, kuri atbild par asins atteci, uzblīd hemoroidālie mezgli. Ja pirmie aizsērē asins piegādes vadi – veidojas anālās plaisas.
4. Osteohondroze
Tā ir skrimšļu asinsrites nepietiekamība. Skrimšļi sacietē un sāk nodilt, nepaspējot atjaunoties. Neatjaunojas un izžūst, zaudē spēju mīksti amortizēt. Sāļi netiek izskaloti un sāk neapturami apaugt, uzslāņoties, veidojot tā saucamo „atraitnes kuprīti”

Mūsu, „aur-ora” organisma attīrīšanas sistēma ideāli piemērota visu šo jautājumu risināšanai.  
Pēc attīrīšanās nepieciešama asinsvadu atjaunošana, tāpēc varu pateikt, kas ļoooti patīk asinsvadiem:

Omega 3
Si- Energy extra
Lecitīns
Sio- Max
Core- All
Simbion un Simbi- M
Beeteron – H
Silicitīns
Un Viorgoni: № 1+ 17 + 21+ 35 (bioregulatori)

7 simptomi, kas dod mājienus, ka ir laiks…

1. Tūskas
Netīrie asinsvadi nepaspēj atpumpēt šķidrumu. Tiek traucēta ūdens – sāļu apmaiņa. Uz vakarpusi kājas var pietūkt tā, ka zeķes iespiežas potītēs, atstājot nospiedumus. Uztūkusi seja un maisiņi zem acīm. Pirksti, no kuriem neiespējami novilkt gredzenu. Apaļīgi uzzpūsts vēders liecina par iekšējo orgānu tūsku.
2. Trokšņi ausīs
No knapi dzirdamas smalkas sīkoņas līdz skaļai kaukšanai un zvanīšanai, kas traucē koncentrēties. Tās ir galvas smadzeņu asinsvadu paaugstinātas spriedzes sekas, kas rada spiedienu uz bungādiņām.
3. Galvas reiboņi
„Apdullušās” galvas sajūta, akūtas un negaidītas galvas reiboņa lēkmes vēsta par to, ka jūsu vestibulārais aparāts ir badā. Bieži vien paralēli cieš arī dzirde.
4. Bezmiegs
Miegainības un enerģijas trūkuma sajūta, bet aizejot gulēt pus nakti nevariet aizmigt? Tas no hipofīzes asinsapgādes nepietiekamības. Tā pārstāj izstrādāt melatonīnu – miega hormonu.
5. Spēka izsīkums
Pavisam bez spēka. Neko negribas darīt. Gribas vienkārši gulēt un ēst. Tāda sajūta rodas, kad organisms pārslēdzas uz enerģijas ekonomijas režīmu. Orgāni nesaņem pa piesārņotajiem asinsvadiem pilnvērtīgu uzturu, un, lai nenomirtu, organisms tiecas maksimali samazināt aktivitāti.
6. Redzes anomālijas
„Mušiņas” un raibs gar acīm, dūmaka un migla acīs. Tie ir acu asinsvadu nepietiekamības simptomi. Un kāds tam sakars ar brillēm?
7. Sāpes locītavās
Uz laika maiņu lauž un velk locītavas. No rīta pamostoties mundruma un atpūtas vietā sajūta, ka esi iesīkstējis un pusparalizēts invalīds. Kādu laiku nākas iestaigāties un ielocīt pēc miega pārkoksnējušās locītavas. Stāsts par to, kas sinoviālais (locītavu) šķīdums zaudē savas īpašības, salīmē locītavas kā staipīga mīkla.

Ir kaut vismaz viena pazīme? Asinsvadi izmisīgi sit trauksmes zvanu, pieprasot attīrīšanu un barību.
Visbiežak cilvēkiem ir vairākas pazīmes dažādās kombinācijās. Vai arī visas vienlaicīgi.
Nelaimīgie bezcerīgi cenšas ārstēt katru simptomu atsevišķi: tabletes pret spiedienu, ziedes vai elastīgās zeķes pret varikozi, sveces pret hemaroīdiem, gēli pret osteohondrozi. Un, protams, kā bez neskaitāmajām pretsāpju ”ripām” – pret galvas, locītavu un visām pārējām sāpēm! Tonnām pretsāpju līdzekļu….  Manuprāt, visvairāk pārdodamo zāļu trijniekā noteikti!
Viņi vienkārši pakām izmet savu naudu aptiekas krāsnī. Tāpēc ka visām slimībām iemesls viens – asinsvadu necaurlaidība. Un sākt vajag tieši no šejienes – vispirms no zarnu trakta, un tad, no asins un limfvadu ģenerālās tīŗīšanas.

Un te arī atbilde: KĀPĒC TIK SVARĪGI PATĪRĪT ORGANISMU.
Nevis tapēc, ka Ināra par to skandina, vai kāds profesors tā, degunā urbinādams, izdomājis.

Un izvēle, kā vienmēr, katra paša ziņā. Kuru ”vilku” barosiet, tas arī uzvarēs…, kā tai indiāņu leģendā.

<I.K.>

This entry was posted in Jaunumi, Veselibas skola. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.