9 iemesli, kādēļ jādzer ūdens, un pēc iespējas biežāk

 

Jūsu uzmanībai! 9 iemesli kādēļ jādzer ūdens, un pēc iespējas biežāk:

 

1. Ūdens un svars. Ūdens – tas ir viens no labākajiem instrumentiem cīņai ar lieko svaru.

Pirmkārt, tāpēc, ka mēs bieži aizstājam ūdeni ar kalorijām bagātiem dzērieniem, tādiem kā kola, limonādes, sulas, alkohols…
Otrkārt, ūdenim piemīt apetīti nomācošas īpašības, un bieži vien tad, kad domājam, ka gribas ēst, organismā vienkārši trūkst ūdens un tas prasa padzerties.

Treškārt, dzerot kvalitatīvu ūdeni (CORE-ALL) izzūd tūskas, tai skaitā, slēptās. Kad tūska pāriet – svars būtiski samazinās.

2. Ūdens un sirds veselība. Pietiekamā daudzumā lietots atbilstošas kvalitātes ūdens samazina sirdslēkmju iespējamību. Pētījumi sešu gadu garumā parādīja, ka cilvēks, kas ik dienas izdzer 6 glāzes ūdens, par 41% mazāk pakļauts sirds triekai, nekā tas, kurš izdzer 2 glāzes.

3. Ūdens un enerģija. Pat mērena organisma atūdeņošanās (1-2% no kopējās ķermeņa masas) var likt Jums justies nogurušam. Ja Jums gribas dzert, tas nozīmē, ka atūdeņošanās jau sākusies, bet tas jau ir nogurums un muskuļu vājums. Tāpat,    ūdens ar negatīvu lādiņu (dzīvs), nodrošina organismu ar enerģiju.

4. Ūdens un galvas sāpju ārstēšana. Vēl viena atūdeņošanās pazīme – galvas sāpes. Visbiežāk, kad Jums sāp galva, tas ir nepietiekama ūdens daudzuma rezultāts – smadzenēm trūkst skābekļa.

5. Ūdens un veselīga āda. Ūdens attīra ādu. Protams, tas nenotiek uzreiz, taču, ja Jūs ieviesīsiet par paradumu dzert kvalitatīvu ūdeni pietiekamā daudzumā, tad visai drīz pamanīsiet atšķirību. Visi kosmētiskie līdzekļi, taču, balstīti uz ādas mitrināšanu no ārpuses. Varbūt ir jēga padzirdīt to no iekšpuses?

6. Ūdens un gremošanas problēmas. Cilvēka gremošanas sistēma pieprasa lielu daudzumu ūdens, lai normāli varētu pārstrādāt ēdienu. Bieži vien tikai ar ūdeni var atrisināt paaugstinātas skābes problēmu, jo skābes koncentrācija samazinās, ja ūdens ir pietiekami. Ūdens palīdz arī uzsūkties barības vielām. Aizcietējumi, bieži vien, ir atūdeņošanās izraisīti.

7. Ūdens un organisma attīrīšana. Ūdens ir arī transporta līdzeklis toksīnu un kaitīgo vielu izvadīšanai no organisma. Lielākā daļa šlakvielu uzkrājas tieši starpšūnu šķidrumā. Kad cilvēks dzer viegli sārmainu ūdeni ar – ORP – šūnas un starpšūnu šķidrums attīrās.

8. Ūdens un vēzis. Risks saslimt ar gremošanas sistēmas vēzi cilvēkiem, kas pastāvīgi dzer ūdeni pietiekamā daudzumā, ir par 45% mazāks, nekā tiem, kas dzer maz. Risks saslimt ar piena dziedzeru vēzi – par 50% mazāks. Bez tam, sen zināms, ka vēža šūnas neattīstās sārmainā vidē (Otto Varburgs saņēma Nobela prēmiju par šo atklājumu jau 1931.gadā). Tādēļ sārmains ūdens ir lielisks un lēts vēža profilakses līdzeklis.

9. Ūdens un sporta sasniegumi. Organisma atūdeņošanās ir nopietns šķērslis sportiskām aktivitātēm. Vispārējā noguruma rezultātā Jūs varat netikt galā ar fizisko slodzi, un tas var izraisīt traumas. Izdzerot pāris glāzes tīra, viegli sārmaina ūdens pirms treniņa, Jūs nodrošināt sevi ar enerģiju un saglabājat savu veselību.

 

<I.K.>

 

 

This entry was posted in Udens and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to 9 iemesli, kādēļ jādzer ūdens, un pēc iespējas biežāk

  1. Eva says:

    Ļoti labs raksts. Mudina cilvēkus vairāk padomāt par ūdens svarīgumu mūsu ikdienā!
    Pati ilgu laiku lietoju mazu daudzumu ūdens savā ikdienā, tā rezultātā esmu nonākusi pie liekā svara!

  2. Jānis says:

    iestrādāju udens dzeršanu kā paradumu,kā nespeciālistam grūti komentēt kas tieši iekšā notiek,bet jūtos ļoti labi,un manai mammai” saeļļojās” locītavas-iepriekš sūdzējās par sāpēm ceļos un dikti krakšķēja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.