Kur un kādēļ meklēt vitamīnus? :)

Šodien neliels ieskats tajā, kur un kādēļ meklēt vitamīnus! 😉

Vitamīni

Esiet nu zinoši un daroši, izvēlieties tos uztura produktus, kas dod veselību, nevis to zog.

Starp citu, tabulā minētā pārtika ir domāta normālos apstākļos audzēta – bez pārmērīgas ķīmiskās apstrādes audzēšanas un uzglabāšanas periodā. Bet, ja par augļiem un dārzeņiem runājam, tad ziniet, ka vitamīnu koncentrācija tajos strauji zūd pēc novākšanas no lauka – jo dienas, jo mazāk, jo ilgāk uzglabājas, jo mazāk tajos vērtīgo vielu. Visvērtīgākais auglis ir no zara norauts un uz vietas apēsts, Tāpēc jārēķinās, ka tuvāk ziemai, lai to pašu uzņemtu, viena ābola vietā jau jāapēd 2-3, uz pavasari- vēl x 10.

Ar dzīvnieku izcelsmes produktiem vēl lielāka “šaize”. Mencu aknās šobrīd atrod tādu smago metālu koncentrāciju, ka visas laboratorijas jāklapē ciet. Rūpnieciski audzētās zivis un mājlopi tiek baroti ar augšanas hormoniem un antibiotikām, lai neslimotu un ātrāk varētu tos nogādāt līdz letei. Tāpēc izvēlieties jēra, truša un tītara gaļu, tie neēd gluži visu, kas pagadās 🙂 . Piens šajā tabulā domāts tas, ko no gotiņas izslauc kaut kur laukos, nepasterizē un nekādi citādi nemaitā.

Tas tā – zināšanai.

Par tiem, kas katru dienu ar pārtiku ir spējīgi uzņemt visu nepieciešamo un nekad neizjūt vitamīnu un mikroelementu trūkumu savā organismā – man prieks. MALAČI – tā turpiniet! :))

Pārējiem – iesakām izmantot kvalitaīvus uztura bagātinātājus kā papildus līdzekļus uztura sabalansēšanai un papildināšanai.

Tas sevišķi aktuāli rudens- pavasara sezonā. Pie kam – pēc vasaras svarīgāk ir likt akcentu uz mikroelementiem, tuvāk ziemai un uz pavasari – intensīvi vitamīnus.

<I.K.>

This entry was posted in Uzturs and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.