Asinsvadu problēmas? Nevainojiet holesterīnu!

Sirds – asinsvadu sistēma — galvenā sistēma, kas nodrošina visu audu, orgānu un sistēmu pilnvērtīgu funkcionēšanu. Mūsu veselība vistiešākajā veidā ir atkarīga no tā, kādā stāvoklī ir mūsu asinsvadi. Sirds- asinsvadu sistēma visas dzīves garumā strādā ar milzīgās pārslodzēs, dinamiski reaģējot uz katru no tām.

Visas slimības, tādā vai citādā veidā, rodas no asinsvadu funkciju traucējumiem. Miršanas iemesls Nr.1 visā pasaulē ir sirds- asinsvadu slimības. Katru gadu Krievijā no šīm slimībām mirst vairāk kā miljons cilvēku. Latvijā šādu statistiku neveic, vai arī rūpīgi slēpj.

Sirds- asinsvadu slimības pēdējā laikā ir kļuvušas krietni „jaunākas”. Infarkti un insulti, kas agrāk skaitījās veco ļaužu slimības, šobrīd arvien biežāk apdraud arī jaunus un vidēju gadu cilvēkus.

Riska grupā ir cilvēki ar lieko svaru, 2.tipa diabētu, smēķētāji, tie, kas pārmērīgi aizraujas ar alkohola lietošanu, kaitīgos ražošanas apstākļos strādājošie, lielpilsētu iedzīvotāji. Stress darbā un ikdienas dzīvē, nepareizs uzturs, hipodinamija (mazkustīgs dzīvesveids), pārstaigātas infekciju slimības — visīsākais ceļš uz infarktu un insultu. Visi šie apstākļi liek pievērst primāru uzmanību sirds- asinsvadu slimību profilakses un ārstēšanas jautājumiem, neatliekot to uz laiku, kad var būt par vēlu.

Kvalitatīvi funkcionējoši asinsvadi — aktīvas ilgdzīvošanas ķīla. Pietiek mums „lepoties” ar visīsāko dzīves ilgumu ne tikai Eiropā, ir laiks domāt par kvalitatīvu dzīvi bez neskaitāmiem zāļu iepakojumiem, kas parakstīti līdz mūža galam. Vai nav apnicis būt kādam par nastu un apgrūtināt savus tuviniekus ar stāstiem par savu slimību un zāļu buķeti

Asinsrites traucējumi lielajās un mazajās artērijās un vēnās krasi samazina cilvēka darba spējas un izturību, bet palēnināta svaigu asiņu pieplūde kapilārajā tīklā noved pie mikrocirkulācijas traucējumiem. Kā rezultātā tiek traucēta šūnu apgāde ar barības vielām un skābekli, un šlakvielu evakuācija no starpšūnu šķidruma. Organisms pārskābinās un cieš no toksiskās slodzes.

Ļoti svarīga loma sirds- asinsvadu slimību profilaksē ir kvalitatīvam ūdenim pietiekamā daudzumā un pareizam uzturam. Pareiza uztura produkti un ūdens – ir galvenais avots, kas nodrošina sirds- asinsvadu sistēmas normālas funkcijas, apgādā to ar vajadzīgajām barības vielām un aizsargā, tādējādi nodrošinot pilnvērtīgas funkcijas. Un nejautājiet, kāpēc par dzīvu, strukturētu ūdeni nestāsta Jūs ģimenes ārsts vai kardiologs. Mūsu veselības aizsardzības sistēma ir dzīva tikmēr, kamēr mēs slimojam.

Zinātniekiem sen ir zināms tā saucamais „franču paradokss” — Francijā mirstība no sirds- asinsvadu slimībām ir krietni vien zemāka nekā citās valstīs. Tas ir saistīts ar to, ka Francijas iedzīvotāju ēdienkartē lielos daudzumos figurē sarkanvīns. Pasarg Dievs! Es Jūs neaicinu sākt lietot sarkanvīnu pārmērīgos daudzumos! Atcerieties, ka katrai tautai sava kultūra, un kas labs vieniem, kaitē citiem, jo mūsu platuma grādos un ekonomiskajos apstākļos būs grūti dabūt attiecīgas kvalitātes vīnu par pieņemamu cenu, vai sarkanās vīnogas atbilstoši sezonai un ekoloģiski tīras.

Vērtīgākais, kas ir vīnogās, tie ir proantocianidīni, kas atrodas vīnogu kauliņos. Un uz doto brīdi, tie tiek uzskatīti par visaktīvākajiem no dabas produktiem iegūtajiem bioloģiski aktīvajiem un biouzņemamajiem antioksidantiem, kuri saista brīvos radikāļus. Brīvie radikāļi – tie ir nestabili molekulu fragmenti ar augstu organisma graujošo aktivitāti, kas iznīcina šūnu ģenētisko aparātu un to membrānu struktūru. Ir pierādīts, ka pārmērīgs daudzums brīvo radikāļu organismā ir par iemeslu šūnu funkciju traucējumiem, kas izraisa priekšlaicīgu orgānu novecošanos, alerģijas, sirds- asinsvadu slimības, vēzi, aterosklerozi, izkaisīto sklerozi, artrītu, kataraktu, diabētu, Alcheimera un Parkinsona slimību, hroniska noguruma sindromu, iekaisumu procesus audos un locītavās un daudzas citas.
Oligomēriskie proantocianidīni, saīsinājumā OPC, ir flavonīdi (savienojumi), kam piemīt spēcīgas antioksidējošas īpašības un teicama biopieejamība. OPC atrodami sarkano vīnogu sēklās (Vitis Vinifera). OPC iedarbība ir 17 reizes spēcīgāka nekā C vitamīnam un 60 reizes aktīvāka kā E vitamīnam! Katru dienu uzturā lietojot svaigas sarkanās vīnogas ar kauliņiem vai sarkanvīnu, cilvēks saņem vērtīgas uzturvielas, kas pasargā asinsvadus no kaitīgajiem faktoriem.

Oligomērisko proantocianidīnu (OPC) var saņemt arī nelietojot vīnu, tas ir pieejams vitamīnu veidā ar lielisku produktu Aktivīns OPC 50.
Tā sastāvā bez minētā OPC no vīnogu kauliņiem ietilpst tādas bioloģiski aktīvas vielas kā sojas dīgsti, karaliskā želeja, vitamīni C, E, beta karotīni, Sibīrijas žeņšeņs, gingko biloba, zaļās tējas ekstrakts, draudzīgo baktēriju komplekss (L. Acidophilus un B. Bifidum), hromemeits, opticinks, selēns, varš u.c. mikroelementu helātu komplesi. Visi šie komponenti kavē sirds- asinsvadu slimību un to saasinājumu attīstību. Kā arī novērš organisma priekšlaicīgu novecošanos

Uztura produkta Aktivīns OPC 50 lietošana veicina:

-holesterīna līmeņa samazināšanos asinīs;

-novecošanās procesu palēnināšanos;

-sirds- asinsvadu funkciju regulāciju;

-asinsvadu elastības un izturības palielināšanos, kapilāru caurlaidības uzlabošanos (tai skaitā, acu tīklenes apasiņošanu);

-mikrocirkulāciju arī perifērajos orgānos (arī potences uzlabošanos);

-insulīna izstrādi;

-brīvo radikāļu sasaisti;

-aizsardzību pret stresiem;

-atveseļošanās procesu paātrināšanos un izturības paaugstināšanos;

-uzmanības koncentrāciju un atmiņas uzlabošanos.

This entry was posted in Jaunumi and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.