Kaulu- muskuļu sistēma – sarežģīts, bet apgūstams mehānisms

Skolioze – tas nav mugurkaula stāvoklis vai slimība, tas ir iegurņa kaulu nepareizs stāvoklis,  – kā mājas pamats, un tam jābūt taisnam.

Kājam pieci pirksti, kuriem ir pieci kauliņi. Kad cilvēks pārnes visu sava ķermeņa smagumu uz vienu kāju (60 – 70- 80…kg), tad pēdas spēcīgi izliecas.

Un tad, lai cilvēks nekristu gar zemi, pēda veido trīsstūri, un lielais pirksts izliecas. Lielā pirksta kauliņš sāk izliekties uz āru, bet cilvēks domā, ka kauliņš izaudzis. Pēc tam izaug skrimslis, sabiezējums, sāk sāpēt. To sauc par šķērsenisko plakano pēdu.

  • Kuram kauliņš lien ārā labajai kājai, tātad – labā kāja īsāka,ja kreisajai- tad īsāka kreisā.
  • Ja abām kājām, tad cilvēks vispirms stāvēja uz labās, tad tā sāka sāpēt un viņš pārgāja uz kreiso.

Tādēļ vispirms sākas vienai kājai un pēc tam pāriet uz otru.

Ja bērnam ir plakanā pēda, tad viņam ir gūžas kaulu novirze. Ja viņš nomin apavus, klūp, ceļas uz pirkstgaliem, šķiebj pēdiņu, tas ir, labo kāju liek pareizi, bet kreiso greizi, vai greizi liek abas (косолапит), tad visos šajos gadījumos jāskatās pamatu – gūžas kaulu novietojumu, kuram jabūt horizontālā plaknē. To var izdarīt arī katrs pats mājās, palūdzot kādam asistēt.

Nostājieties plikām kājām uz grīdas, otrs cilvēks vizuāli pārbauda, vai ir simetriski horizontāli abi „punktiņi” – iedobītes zem jostas vietas virs gūžām. Tad asistents pieliek abus savus rādītājpirkstus vienā līmenī pie šiem punktiņiem, bet jūs, taisnu muguru lānām liecaties uz priekšu. Ja gūžu kauli ir vietā, pirksti paliks simetriski, ja nē- viens jūtami aizies uz augšu.
Tāda vienkārša pašdiagnostika

Izlīdzinat gūžu kaulus var tikai ar speciāliem vingrojumiem un manuālo terapiju, jo tā ir trauma, tā ir novirze. Ja jūs lecat no autobusa vai pakāpiena uz labo kāju ar 10 kg somu rokās, tad no leciena locītava var izlekt no vietas. Nu sajutīsiet vieglu vai stiprāku dūrienu, bet vairums jau nepievērš uzmanību, vēl nosaka: „Vecums nenāk viens”, pieklibo dazus soļus un pēc tam pāriet, bet gūža paliek šķība, ar visām no tā izrietošajām sekām. Dažreiz, un visai bieži, tas notiek bērniem „dauzoties” vai fizkultūras stundās neveiksmīgi piezemējoties.

Cilvēka galva vienmēr tiecas ieņemt perpendikulāru stāvokli attiecībā pret plleciem. Kaklam jābūt novietotam 90 grādu leņķī attiecībā pret pleciem, lai pa 7 atverēm var atplūst asinis no galvas smadzenēm.

Jūs variet paskatīties fotogrāfijās kā ir novietota jūsu galva. Praktiski visiem ir slīpums uz labo vai kreiso pusi. Tas nozīmē, ka muskuļi vāji, kā arī nepareizs mugurkaula novietojums. Tādēļ ir jāvingro, periodiski jāpārbauda savu mugurkaulu.

Ķīniešiem visu veidu vingrošanas ir ar mērķi atjaunot mugurkaulu. Pie mums vingrošana – graujoša. Nedrīkst osteohondrozes slimnieks grozīt galvu, liekties uz priekšu, bet ir jāstiprina mugura.

Un kā stacionāros ārstē skoliozi bērniem?  Tiem uzvelk korseti, un pus gada laikā mugurkauls iztaisnojas. Taču viņiem neliek vietā gūžas kaulus. Un kad bērns pēc pus gada to korseti novelk, sakarā ar to, ka viņam viena kāja īsāka par otru, viņa pirmās stadijas skolioze pāriet ceturtajā stadijā. Viņiem piekabina aukstas platīna plāksnes tieši pie muguras skriemeļiem, ar kurām nedrīkst iet ārā, un tie plīst no spriedzes, jo viena kāja īsaka par otru. Tā arī rodas skoliozi bērni.

Ar ko bīstama skolioze? Pirmām kārtām, meitenei dzims bērns ar smadzeņu asinsapgādes traucējumiem, jo mazulis dzimstot nāk arā skrūvējoties.
Otrkārt, dilst starpskriemeļu diski. Ja tie nodils, atjaunot būs ļoti grūti, tā kā skrimšļaudi nav ļoti spēcīgi, un bez sēra tie noārdās.

Galvaskausa kauli

Mums ir 8 pārveidā savienoti galvaskausa kauli. Galvaskausa kauli ir kustīgi no dzimšanas brīža un līdz mūža galam. Un tiem ir jābūt absolūti simetriskiem.

Foramen Magnum (lielā pakauša atvere) nedrīkst ne pie kā skarties, caur to muguras smadzenes pāriet galvas smadzenēs. Ja mammai ir šķības gūžas, tad bērnam sabīdās galvaskausa kauli, Foramen Magnum nobīdās un rodas bērnu cerebrālā trieka. Var būt šķielēšana, dzirdes traucējumi vai pat kurlums.

Galvaskausa kauli ir jāsaliek vietā, un to vajag un var darīt no pirmās dzīves dienas un visa mūža garumā. Ir tautas dziednieki, „tantiņas”, vecmātes, ārsti, kuri prot sakārtot galvaskausa kaulus. Meklējiet speciālistus, citādi, ja galvaskausa kauli škībi, tad pakāpeniski pasliktināsies redze un dzirde. Cilvēks skatās nevis ar acīm, bet gan ar pakauša tuberkuliem.

Ļoti svarīgi, lai būtu laba pakauša daļu asinsapgāde. Viss, kas saistīts ar troksni ausīs, reiboņiem, deguna asiņošanu – tas viss ir no kakla skriemeļu pamežģījumiem, galvaskausa kaulu nobīdēm.

Ja plīst acu kapilāri, tad tā ir kakla skolioze, intrakranālā hipertensija.
Ja bērns šķielē, aug šķībi zobi, tad tie ir galvaskausa kauli.

Deformētus kaulus var arī saņemt mantojumā, sevišķi zobus. Skolioze ģenētiski nepārmantojas . Ģenētiski var tikt pārmantota seja, zobi, žokļi. Pārmantojas ārējais izskats, iekšējā struktūra, bet ne slimība.

Kārtot muguru ir jāsāk no pamata, no iegurņa kauliem. Iegurņa kauliem nav jāsāp, krustiem nav jāsāp, astes kaulam ir jāstāv pareizi.

Ir cilvēki, kas liek vietā astes kaulu. Ja cilvēks ir kritis un salauzis astes kaulu, vai cita patoloģija, tāda, ka viņš nevar apsēsties, tad astes kaulu ir jāliek vietā tieši caur taisno zarnu.

Katram sava personīgā skolioze, saišu aparāta vājuma dēļ, deļ tā, ka cilvēks nepareizi guļ, sēž, strādā, nepareizi pārvieto smagumus.

Mēs par to gandrīz neko nezinām. Austrumos, šai ziņā, visu dara pareizi, viņiem nav skoliozes. Ķīnieši ir apbrīnojami taisni, viņiem ir ļoti maz ārstu, kas nodarbojas ar locītavu slimībām. Viņi pareizi ēd, daudz svaigu produktu, zivis nesaldē, ir labsirdīgi, vingro. Vingro visi un visur- parkos, pat kāpņu telpās, no rīta, pa dienu un vakarā.

Mums nav šādas kultūras, nav pareizas vingrošanas. Ir bodībildings, aerobika, trenažieru zāles, bet nav kvalitatīvas vingrošanas. Mums, oficialajā medicīna, nav pretparazitāro programmu, daudzi pat nenojauš kas tas ir, es domāju- kā to veikt pareizi. Nav pareiza dzīves veida psiholoģijas. Mums ir medicīna, kurā daudz lieka, bet ne rezultatīva.

Mums pašiem ir jāveido pareiza uztura, pareizu kustību, pareiza attīrīšanās un pareiza atveseļošanās institūcija. Neviens nenāks un mūsu vietā par mūsu ķermeņiem nerūpēsies. Aizmirstiet kas bija kādreiz, tagad ir pienācis laiks, kas dod iespēju mums pašiem parādīt, cik svarīgi sev esam, un izdarīt vismaz kaut ko, lai pēc iespējas ilgāk saglabātu savu ķermeni darboties spējīgu.
|
Atcerieties: ķermenis ir transports uz jūsu nākotni, ja mums pa ceļam – piebiedrojieties!

This entry was posted in Fiziskas aktivitates, Jaunumi, Kustību veselībai and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.