TU esi tas, ko ĒD un DZER!Šoreiz neliels materiāls no 2013. gada UZTURA lekcijas.
Praktiski padomi: kam tad ir jāpievērš uzmanība iepērkoties veikalā?
- Graudaugu produktiem – bez aromātvielām, modificētām kukurūzas pārslām, piesātinātām taukskābēm un citām svešām E vielu piedevām
- Pārtika bez piena pulveriem, bez aromātvielām, bez garšām. Īsts produkts, nevis „izstrādājums”.
- Marinētie produkti nav ieteicami, jo tie skalo ārā kalciju un citus mikroelementus no mūsu organisma, bloķē arī fermentatīvo sistēmu. Mūsu organismam paliek neiespējami pārstrādāt produktus. Marinē, balzamē mūsu šūnas.
- Konserviem jāskatās – bez etiķa, citronskābes un biezinātājiem.
- Maize: bez rauga un bez kaitīgām E vielām
- Pilngraudu auzu pārslas, bet ne ātri vārāmās un nav ieteicamas 5 graudu. Dažādus graudaugus, kas sajaukti kopā, kuņģim grūti pārstrādāt. Labāk pa vienam komponentam.
- No graudaugiem nav ieteicami slīpētie rīsi, jo mums nav fermenta, kas spētu to sašķelt un pilnvērtīgi pārstrādāt.
- Joda sāls – nē. Jods ir smagais metāls un mūsu organismam to nevajag. Labāk izvēlēties parasto, lielgraudu sāli, arī jūras sāli.
- Brūnais, cukurniedru cukurs – labs. Jāizvēlas neiekrāsotie cukuri, nerafinētie. Rafinēts nozīmē,- ka attīrīts viss labais. 🙂
Eksperimentu ar pienu- kā katrs pats var pārbaudīt savu uzturā lietoto pienu skatieties šeit: http://www.terravita.lv/?p=1324
Zemāk arī daži mūsu pētītie un uzturā lietojamie produkti:
Un šeit video mazam dienas prieciņam:
<K.K.>