UZTURS, kas UZTUR -praktiski padomi :)

TU esi tas, ko ĒD un DZER!UZTURSŠoreiz neliels materiāls no 2013. gada UZTURA lekcijas.

Praktiski padomi: kam tad ir jāpievērš uzmanība iepērkoties veikalā?

 

  • Graudaugu produktiem – bez aromātvielām, modificētām kukurūzas pārslām, piesātinātām taukskābēm un citām svešām E vielu piedevām
  • Pārtika bez piena pulveriem, bez aromātvielām, bez garšām. Īsts produkts, nevis „izstrādājums”.
  • Marinētie produkti nav ieteicami, jo tie skalo ārā kalciju un citus mikroelementus no mūsu organisma, bloķē arī fermentatīvo sistēmu. Mūsu organismam paliek neiespējami pārstrādāt produktus. Marinē, balzamē mūsu šūnas.
  • Konserviem jāskatās – bez etiķa, citronskābes un biezinātājiem.
  • Maize: bez rauga un bez kaitīgām E vielām
  • Pilngraudu auzu pārslas, bet ne ātri vārāmās un nav ieteicamas 5 graudu. Dažādus graudaugus, kas sajaukti kopā, kuņģim grūti pārstrādāt. Labāk pa vienam komponentam.
  • No graudaugiem nav ieteicami slīpētie rīsi, jo mums nav fermenta, kas spētu to sašķelt un pilnvērtīgi pārstrādāt.
  • Joda sāls – nē. Jods ir smagais metāls un mūsu organismam to nevajag. Labāk izvēlēties parasto, lielgraudu sāli, arī jūras sāli.
  • Brūnais, cukurniedru cukurs – labs. Jāizvēlas neiekrāsotie cukuri, nerafinētie. Rafinēts nozīmē,- ka attīrīts viss labais. 🙂

Eksperimentu ar pienu- kā katrs pats var pārbaudīt savu uzturā lietoto pienu skatieties šeit: http://www.terravita.lv/?p=1324

Zemāk arī daži mūsu pētītie un uzturā lietojamie produkti:

Un šeit video mazam dienas prieciņam:

<K.K.>

 

This entry was posted in Jaunumi, Uzturs and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.