Dalītais uzturs

Mēs domājam tā: gaļa ir vajadzīga, kartupelīši veselīgi, krējumiņš–labs. Samaisām un sacepam tos visus kopā un nopriecājamies, cik garšīgi. Bet ko teiktu kuņģis un zarnu trakts, ja prastu runāt? Sauktu palīgā, lūgtos vai lamātos– atkarībā no izmisuma pakāpes.

uztura piramidaJūs noteikti zināt, ka pārtikas sagremošanai nepieciešama kuņģa sula un gremošanas fermenti, dažādas baktērijas. Bet vai visi zina, ka dažādiem produktiem (piemēram gaļai un miltiem) vajadzīgi atšķirīgi, pat pilnīgi pretēju grupu fermenti, atšķirīgas koncentrācijas gremošanas sulas? Ja cilvēks apēd nesaderīgus produktus, gremošanas dziedzeri izdala sulas un fermentus, kas cits citu iznīcina vai traucē cits citam darboties. Un ēdiens netiek sagremots, bet jebkuras kaitīgās vielas un toksīni, kas rodas nesagremotai pārtikai sadaloties, veido lieko tauku kapsulas (H2O _ toksīni +Q + Co2) vai nogulsnējas kaut kur resnajā zarnā.

Lai izvairītos no šāda veida problēmām un savu uzturu veidotu veselīgu, piedāvāju iepazīties ar sabalansēta, dalītā uztura padomiem un produktu saderības tabulu:

Sabalansēta uztura padomi

Par uzturu un gremošanu

Produktu saderības tabula

Dr. Šeltona diēta

<I.K.>

This entry was posted in Jaunumi, Uzturs and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.